20 Χρόνια χωρίς τον Freddie

Νοέμβριος 25th, 2011 § 0 comments

Ήμουν απογευματινός στο σχολείο. Πήγαινα τρίτη λυκείου. Είχε πάει μεσημέρι, είχα τελειώσει με το διάβασμα και είπα να ανοίξω λίγη τηλεόραση. Έβαλα MTV όπου έδειχνε Queen. Τέλειωσε το βίντεο, και διαπίστωσα ότι επρόκειτο για ειδήσεις. Δε θυμάμαι τι είπε η παρουσιάστρια. Θυμάμαι μόνο ότι πάνω δεξιά είχε τη φωτογραφία του Freddie Mercury και από κάτω 1946 – 1991. Ξαφνιάστηκα. Μόλις λίγες μέρες πιο πριν είχε ανακοινωθεί ότι έπασχε από AIDS. Δεν περίμενα ότι θα έφευγε τόσο γρήγορα. Στο σχολείο δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης.


Το τραγούδι No-One But You (Only The Good Die Young) γράφτηκε το 1997 με αφορμή το θάνατο της Νταϊάνα. Στα φωνητικά είναι ο Brian May, ο οποίος έγραψε και το τραγούδι.

Η κληρονομιά που άφησαν οι Queen είναι μεγάλη. Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς την επιρροή τους στους σύγχρονους καλλιτέχνες, με πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα (ποια άλλη;) τη Lady Gaga. Ο ίδιος ο Freddie ήταν άτυχος. Πλέον είναι δυνατό να ζήσει για χρόνια κάποιος με τον ιό χωρίς να νοσήσει. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Andy Bell (των Erasure) και ο Holly Johnson (των Frankie Goes to Hollywood).

ΥΓ. Το τραγούδι το αφιερώνω σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε πρόσφατα και πρόωρα. Θα σε θυμόμαστε.

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το 20 Χρόνια χωρίς τον Freddie at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta