Για όποιον σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό (ή να επιστρέψει στην Ελλάδα):

Νοέμβριος 30th, 2011 § 0 comments

Το παρακάτω ανέκδοτο το άκουσα πρώτη φορά στη δεκαετία του 90. Το βίωσα στην Αγγλία, όταν έμεινα μετά το μεταπτυχιακό ώστε να ψάξω για δουλειά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θέλω να αποθαρρύνω όποιον θέλει να φύγει, το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε, κι εγώ αν έπρεπε να το ξανακάνω δε θα δίσταζα ούτε στιγμή…

Πεθαίνει ένας και πάει στον παράδεισο. Τον πρώτο καιρό είναι ικανοποιημένος. Όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζει να βαριέται. Πάει λοιπόν στον Άγιο Πέτρο, και του ζητάει να τον αφήσουν να πάει να δει πώς είναι η κόλαση. Ο Αγιος Πέτρο του δίνει την άδεια, με τον όρο ότι αυτή η επίσκεψη δε θα επαναληφθεί.

Πάει λοιπόν ο φίλος μας και τον υποδέχονται με σαμπάνιες. Τον πηγαίνουν στα καζίνο, του δείχνουν σόου με στριπτιζούδες και ροκ συναυλίες και το βράδι έχει ένα μασάζ πρώτης ποιότητας. Μετά από όλα αυτά, ο τύπος επιστρέφει στον παράδεισο.

Μετά από τέτοια αντιμετώπιση, ο φίλος μας πίσω στον Παράδεισο πλήττει. Αποφασίζει λοιπόν να ξαναπάει στην Κόλαση. Ο Άγιος Πέτρος τον προειδοποιεί ότι αυτή τη φορά δεν έχει γυρισμό, αλλά ο φίλος μας είναι αμετάπειστος.

Πάει λοιπόν στην Κόλαση. Αμέσως τον παραλαμβάνουν και τον βάζουν στο καζάνι με το καυτό νερό. Στη συνέχεια στο καζάνι με το καυτό λάδι. Μετά στο καζάνι με την πίσσα. Έντρομος ο φίλος μας λέει «Μα την προηγούμενη φορά δεν ήταν έτσι!!!» Και ο σατανάς του απαντά:

«Τότε ήσουν τουρίστας. Τώρα ήρθες μετανάστης!»

UPDATE: Το ανέκδοτο αυτό ταιριάζει και για όλους όσους ζουν σο εξωτερικό και όποτε έρχονται για διακοπές τους πιάνει νοσταλγία και θέλουν να επιστρέψουν.

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Για όποιον σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό (ή να επιστρέψει στην Ελλάδα): at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta