Chuck vs The Final Episode

Ιανουάριος 26th, 2012 § 0 comments

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το (διπλό) επεισόδιο προβλήθηκε. Μου άρεσε (spoilers στο τέλος για το τελευταίο επεισόδιο).

Στις 27 Ιανουαρίου 2012 προβάλλεται στο NBC το τλευταίο επεισόδιο της σειράς Chuck. Εγώ με τη σειρά μου θα αποχαιρετίσω μία από τις αγαπημένες μου σειρές. Μία σειρά που στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά της έδωσα μία δεύτερη ευκαιρία και, τελικά, έγινε η σειρά που δεν μπορούσα να περιμένω για το επόμενο επεισόδιο, παιρνοντας τη θέση του Lost.


Η σειρά The OC / California Teens, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, ήταν μία από τις αγαπημένες μου. Ο χαρακτήρας του Seth Cohen ήταν από τους λίγους τηλεοπτικούς χαρακτήρες με τους οποίους ένιωθα μία ταύτιση. Δεν είναι μόνο η αγάπη του για τα comics. Όπως και με τον Chandler Bing (Friends), έβλεπα στοιχεία του χαρακτήρα μου, καλά και κακά. Απογοητεύτηκα όταν η σειρά τέλειωσε, αν και αναγνωρίζω ότι δεν είχε μέλλον. Μετά το The OC, ο δημιουργός της σειράς ανακοίνωσε τα δύο νέα σήριαλ στα οποία θα έκανε την παραγωγή. Το ένα ήταν το Gossip Girl. Το άλλο ήταν το Chuck. Και τα δύο άρχισα να τα παρακολουθώ στη μετάδοσή τους στο Star. Το Gossip Girl το βρήκα κακή αντιγραφή του Cruel Intentions και μετά από ένα δύο επεισόδια το εγκατέλειψα. Το Chuck δεν το παρακολούθησα συστηματικά. Έχασα και τα πρώτα επεισόδια, και έβγαλα λάθος συμπεράσματα.Ο Chuck (ο κεντρικός χαρακτήρας) καθώς και ο περίγυρός του μου φάνηκαν εντελώς losers. Πόσο λάθος έκανα! Όταν άρχισα να το παρακολουθώ λίγο πιο συστηματικά (τα τελευταία επεισόδια του δεύτερου κύκλου) κόλλησα. Η σειρά είχε χιούμορ, δράση και αξιαγάπητους χαρακτήρες. Άρχισα να βλέπω τον τρίτο κύκλο συστηματικά, ενώ το καλοκαίρι του 2010 το Star έδειξε όλα τα επεισόδια των δύο πρώτων κύκλων και έχασα λίγα από αυτά.

Εν τω μεταξύ το Μάϊο του 2010 ολοκληρώθηκε το Lost,  με ένα άκρως απογοητευτικό τέλος. Στην τηλεοπτική σεζόν που ακολούθησε, λοιπόν, το Chuck στον τέταρτο κύκλο του έγινε το σήριαλ που ανυπομονούσα να δω το νέο επεισόδιο. Και όταν ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος, το NBC (το κανάλι που το προβάλλει) ανακοίνωσε ότι ο επόμενος κύκλος, ο πέμπτος, θα έχει 13 επεισόδια και θα είναι ο τελευταίος. Και πλέον ήρθε η ώρα που η ιστορία θα φτάσει στο τέλος της με ένα διπλό επεισόδιο.

Η σειρά Chuck δεν ήταν σαν το The OC. Αλλά και ο χαρακτήρας Chuck το μόνο κοινό που είχε με τον Seth Cohen ήταν η αγάπη για τα comics. To The OC ήταν πολύ κυνικό. Οι περισσότεροι χαρακτήρες (πέρα από τους κεντρικούς) ήταν αντιπαθητικοί και διπρόσωποι, και τελικά προκαλούσαν ζημιά στους ήρωες της σειράς. Αντίθετα το Chuck έβλεπε την καλή πλευρά των χαρακτήρων. Υπήρχαν φυσικά και οι χάρτινοι κακοί – καρικατούρες, αλλά οι περισσότεροι ήρωες στο τέλος έβγαλαν την καλή πλευρά του χαρακτήρα τους. Η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα του Chuck και της παρέας του έρχονταν σε αντιδιαστολή με τον ψυχρό και άκαρδο κόσμο των κατασκόπων. Όποτε οι δύο κόσμοι συγκρούστηκαν, η οικογένεια (και όχι μόνο με την έννοια της συγγένειας) έβγαινε κερδισμένη. Όποτε έβλεπα την “οικογένεια” αυτή θυμόμουν τις τελευταίες φράσεις του Lethal Weapon 4: “Are you friends? No, we are familly”.

Ο κεντρικός ήρωας της σειράς ήταν αυτός που είχε τη θετική επίδραση στους γύρω του. Ποτέ δεν έχασε την πίστη του στους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τον Casey και τη Beckman, είτε για τη Jill και τη Vivian. Αυτή η πίστη του έσωσε τον Morgan στον πέμπτο κύκλο, και (πιστεύω) με αυτήν την πίστη θα σώσει τη Sara στο τελευταίο επεισόδιο. O Chuck άλλωστε ήταν και το ατού της σειράς. Ξεκίνησε ως loser (όχι ακριβώς, υπήρχε λόγος που ήταν έτσι) και κατέληξε ήρωας. Και όλα αυτά χωρίς να θυσιάσει την ακαιρεότητά του ή την ταυτότητά του. Δε γύρισε ποτέ την πλάτη του στην geek πλευρά του, και πολλές φορές τα κατάφερε ακριβώς χάρη σε αυτή του την πλευρά.

Η σειρά ποτέ δε σάρωσε στις τηλεθεάσεις. Συνήθως σώζονταν την τελευταία στιγμή από το κόψιμο. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να έχει μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς ως guest stars. Μερικοί από αυτούς μάλιστα είναι ακριβοθώρητοι, όπως πχ ο Timothy Dalton. Οι Linda Hamilton, Richard Chamberlain, Brandon Routh, Jordana Brewster, Armand Assante είναι μερικοί από τους πολλούς γνωστούς ηθοποιούς που καθόρισαν τη ζωή των ηρώων της σειράς. Επίσης η σειρά δεν έχασε ποτέ το χιούμορ της, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Αυτός ήταν και ο λόγος που περνούσα τόσο καλά βλέποντας τη σειρά.

Θα είναι αστείο να λέω ότι θα μου λείψει η σειρά. Μία ιστορία συνεχίζει να υπάρχει και όταν ολοκληρωθεί, και απλά περιμένει εμάς να την ξαναδιαβάσουμε. Απλά, τώρα πρέπει να βρω άλλη σειρά να κολλήσω έτσι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η σειρά τέλειωσε όπως θα έπρεπε να τελειώσει. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν απρόβλεπετο όπου έπρεπε και προβλέψιμο όποτε ήθελαν να ευχαριστήσουν τους θεατές. Οι αναφορές σε όλη την ιστορία της σειράς ήταν πολλές. Η σκηνή στη συναυλία ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες παρωδίες ταινίας του Χίτσκοκ που μπορώ να σκεφτώ. Όσο για την τελευταία σκηνή… Όσο γλυκόπικρο κι αν φαίνεται πιστεύω ότι η Sara δεν ανέκτησε τη μνήμη της. Αλλά δεν έχει σημασία. Η Chuck είναι ο ίδιος άντρας που είχε ερωτευτεί, και θα τον αγαπήσει πάλι, αν όχι περισσότερο.

ΥΓ: Έχω την αίσθηση ότι στο Hollywood έχουν την ίδια καλή άποψη για τη Γερμανία που έχουμε κι εδώ.

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Chuck vs The Final Episode at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta