Adventures In Comic Cons Part 2: Καλέ! Η Marvel καταδέχεται το Bristol!

12 Ιουλίου, 2012 § 0 comments

Η προσπάθειά μου να βρω δουλειά στην Αγγλία σχετική με τα προσόντα μου απέδωσε καρπούς… Απλά όχι στην Αγγλία: Από το πουθενά ήρθε  μία πρόταση συνεργασίας από μία σημαντική εταιρία στο χώρο του Τεχνικού Λογισμικού στην Αθήνα. Έτσι, η Αγγλική περίοδος που είχε ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έφτανε στο τέλος της. Έμενε να μαζέψω τα πράγματά μου στο Μπρίστολ και να επιστρέψω στην  Ελλάδα. Όχι όμως πριν παρευρεθώ σε ένα ακόμη Comic Festival.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στο Comic Festival του 2001 και του 2002 αποφάσισα επιτέλους να διαβάσω και κάτι διαφορετικό από Marvel Comics. Έτσι, διάβασα το Watchmen καθώς και τα Books of Magic και Sandman: Preludes and Nocturnes του Neil Gaiman. Επίσης μετά από το New X-Μen είπα να δοκιμάσω να διαβάσω και κάποια δείγματα της δουλειάς του Grant Morrison από τη DC Comics. Διάβασα λοιπόν τα JLA και Batman Arkham Asylum. Είχε ανοίξει ένας καινούριος κόσμος για μένα. Ήθελα να διαβάσω και άλλα comics από αυτούς τους δημιουργούς. Και ήλπιζα κάποιους από αυτούς να τους συναντήσω.

Η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα όταν είδα το guest list του Comic Festival: ματαξύ άλλων οι Dave Gibbons (Watchmen), Grant Morrison και Frank Quietly (New X-Men). Αλλά η μεγάλη έκπληξη ήταν άλλη: Η Marvel θα συμμετείχε στο Comic Festival! Ανάμεσα στους παρευρισκομένους θα ήταν ο (τότε) editor-in-chief της Marvel Joe Quesada, και οι εκδότες Axel Alonso (μετέπειτα E-I-C) και Stuart Moore.

Το Πάσχα του 2002 που πήγα στην Ελλάδα (οπότε έκλεισα και τη δουλειά στην Αθήνα) επέλεξα τα τευχάκια που ήλπιζα να μου υπογράψουν οι δημιουργοί στο Bristol. Αποφάσισα να γίνω σπαστικός (όπως ο τύπος το 2001) και να πάρω μαζί μου ό,τι είχα από Joe Quesada (Daredevil και X-Factor). Επέστρεψα στην Αγγλία φορτωμένος με comics και άρχισα να κλείνω τις εκκρεμότητές μου και να ψάχνω για εισιτήριο για οριστική επιστροφή στην Ελλάδα, καθώς και τρόπο για να στείλω την πραμάτεια μου οικονομικά. Το  Comic Festival ήταν το σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2002. Το εισιτήριο το έκλεισα για τις 2 Ιουνίου. Το Comic Festival θα ήταν ο επίλογος μιας από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής μου.

Το Σαββατοκύριακο εκείνο ήρθε. Πήρα την τσάντα μου με τα comics και το μπλοκάκι για τα σκίτσα που ήλπιζα ότι θα μου έκαναν οι δημιουργοί και πήγα. Η πρώτη ουρά που στήθηκα ήταν για υπογραφές και σκίτσα από τους Dave Gibbons και Frank Quitely. Ο Gibbons εκτός από υπογραφές, έκανε και σκίτσα σε κάθε αντίτυπο του Watchmen που του έδιναν για υπογραφή. Σε εμένα έκανε ένα σκίτσο του Rorschach. Στον Frank Quitely έδωσα το New X-Men: E is for Extinction και το JLA: Earth 2. Επίσης μου σχεδίασε ένα σκίτσο του Cyclops.

Watchmen_Dave_Gibbons

Watchmen. Signed by Dave Gibbons

Cyclops by Frank Quietly

Cyclops by Frank Quitely

Σε ένα άλλο τραπεζάκι ήταν ο Duncan Fegredo και ο Sean Phillips. Τα σκιτσάκια τους τα “χρέωναν” μία λίρα, αλλά ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το Σάββατο έκατσα στην ουρά για τον Fegredo. Είχα μαζί μου μία αφίσα με τους Εκδικητές και του ζήτησα να επιλέξει εκείνος ποιο χαρακτήρα ήθελε να μου σχεδιάσει. Επέλεξε τη Wanda (Scarlet Witch).

Scarlet Witch by Duncan Fegredo

Scarlet Witch by Duncan Fegredo

Τα Σάββατο παρακολούθησα και δύο panel: Το ένα ήταν της DC Comics. Ο κάθε δημιουργός που ήταν παρών παρουσίασε τη δουλειά του, ενώ οι εκδότες που συμμετείχαν παρουσίασαν με slides τι πρόκειται να κυκλοφορήσει. Μίλησαν εκτενώς για τη συνεργασία τους με τον Brad Meltzer, ο οποίος θα έγραφε μία ιστορία για τον Green Arrow. Το δεύτερο δεν ήταν ακριβώς panel. Ήταν μία ομιλία του Joe Quesada, ο οποίος στη συνέχεια απαντούσε στις ερωτήσεις του κοινού. Μεταξύ άλλων αποκάλεσε “ανέκδοτο” τις φήμες για συμμετοχή του Nicholas Cage σε οποιαδήποτε ταινία comic. Η αλήθεια είναι ότι όποτε ήταν να γυριστεί μια τέτοια ταινία το όνομα του Cage ακούγονταν για κάποιο ρόλο, και ποτέ δεν πραγματοποιούταν. Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε το όνομά του για το Ghost Rider, είχα αντιμετωπίσει την είδηση με δυσπιστία. Τελικά ίσχυε.

Μετά το panel της DC έπιασα κουβέντα με τον Greg Rucka. αφορμή για την κουβέντα μας ήταν το graphic novel που έγραφε εκείνο τον καιρό με τίτλο Wonder Woman: The Hiketeia. Θέμα της συζήτησης; Η ικεσία, όπως γίνονταν στην αρχαιότητα. Ο Joe Quesada μετά την ομιλία του πήγε σε ένα τραπεζάκι για υπογραφές. Σκετσάκια δεν έκανε.

Joe Quesada

Joe Quesada

Το βράδυ του Σαββάτου μάζεψα σε ένα μπαράκι όλους τους φίλους που είχα κάνει εκείνη τη διετία στο Bristol και κέρασα σφηνάκια, με αφορμή τόσο την αποχώρησή μου όσο και τα γενέθλιά μου που ήταν λίγες ημέρες πιο πριν.

Την Κυριακή στήθηκα σε ουρές για σκίτσα από τους Sean Phillips και Charlie Adlard. Τους έδειξα την αφίσα, και επέλεξαν να σχεδιάσουν τους Iron Man και Thor αντίστοιχα.

Iron Man by Sean Phillips

Iron Man by Sean Phillips

Thor Charlie by Adlard

Thor Charlie by Adlard

Την Κυριακή ήταν και το panel της Marvel. Παρόντες ήταν οι εκδότες (Quesada, Moore, Alonso) και δημιουργοί, μεταξύ των οποίων ο Morrison και ο Rucka. Τώρα που το σκέφτομαι αισθάνομαι ηλίθιος, αλλά μέχρι τότε νόμιζα ότι ο Morrison ήταν Αμερικανός. Αυτό βέβαια μέχρι που τον άκουσα να μιλάει με βέρα (κατά τη γνώμη μου) σκοτσέζικη προφορά. Μετά το panel στήθηκα στην ουρά για υπογραφές από τον Morrison. Όσο μου υπέγραφε, πιάσαμε και μία πολύ φιλική κουβεντούλα. Γενικά μου έκανε εντύπωση το πόσο cool ήταν. Φεύγοντας, του υποσχέθηκα ότι θα διάβαζα σύντομα The Invisibles (το έκανα). Σύμφωνα με τον Morrison, οι σεναριογράφοι του Matrix του έκλεψαν την ιδέα από αυτό το comic (κάτι με το οποίο συμφωνώ).

Πριν φύγω, στήθηκα στην ουρά για ένα σκίτσο του Spider-Man από τον John McCrea. Το σκίτσο όμως δεν ήταν για μένα. Ήταν δώρο για τη φίλη μου τη Γιούλη, η οποία σε λίγες μέρες θα είχε γενέθλια, και την προηγούμενη χρονιά είχε εκφράσει την επιθυμία της για ένα σκίτσο. Της άρεσε.

Και μετά από αυτό, βρήκα τους φίλους μου για έναν τελευταίο καφέ στο Bristol. Το βράδυ ετοίμασα τα πράγματά μου και έφυγα για το σταθμό λεωφορείων του Bristol και από εκεί για το αεροδρόμιο. επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Το Bristol έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Το επισκέφτηκα πολλές φορές στη συνέχεια. Δύο από αυτές τις φορές ήταν για το Comic Festival…

Διάβασε επίσης:

Part 1

Interlude
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Adventures In Comic Cons Part 2: Καλέ! Η Marvel καταδέχεται το Bristol! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta