Καλοκαίρι 2012: Η Ανασκόπηση

Οκτώβριος 2nd, 2012 § 3 Σχόλια

Η τελευταία φορά που επιχείρησα να γράψω κείμενο με θέμα «Πώς πέρασα το καλοκαίρι¨ ήταν στο δημοτικό. Η έκθεση ήταν η πιο μικρή που είχα γράψει ποτέ (μισή σελίδα). Ακόμη αναρωτιέμαι, τόσο βαρετό ήταν το καλοκαίρι εκείνο; Δε θυμάμαι πλέον. Για το καλοκαίρι του 2012 πάντως θα θυμάμαι ότι δεν ήταν καθόλου βαρετό. Άλλωστε, όταν έχεις μικρά παιδιά δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς. Ξέρω ακούγεται κλισέ, αλλά έτσι είναι, πώς να το κάνουμε;

Το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού το περάσαμε στη Χαλκιδική. Τα παιδιά είχαν πάει από νωρίς να μείνουν με τον παππού και τη γιαγιά. Εμείς πηγαίναμε Σαββατοκύριακα, μέχρι που ξεκίνησαν οι άδειές μας. Το σημαντικότερο που έγινε μέσα στο καλοκαίρι, είναι το ότι η κόρη μου έβγαλε τα μπρατσάκια, και μέχρι ένα σημείο και τα βατραχοπέδιλα. δεν την αφήσαμε καθόλου μόνη της, γιατί ως μικρό παιδί είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές της. Πάντως τις κωλοτούμπες μέσα στο νερό τις έκανε.

 

Πάντως και τα δύο βουτούσαν συνέχεια τα κεφάλια τους φορώντας μάσκα, και περιέγραφαν τι έβλεπαν. Έτσι η κόρη μου είδε ένα ψαράκι σαν τη Ντόρι, αλλά καφέ. Επίσης όποτε έβλεπαν ένα κοχύλι, βουτούσαν πιο μέσα να το μαζέψουν, μεταξύ αυτών και ένα κοχύλι που μοιάζει με κόκορα.

Τα

Τα μπάνια στη θάλασσα δεν είχαν ώρα. Πολλές φορές φεύγαμε από την παραλία αφού έδυε ο ήλιος.

Οι παραλίες με άμμο ήταν πιο δημοφιλείς στα παιδιά από τις παραλίες με πέτρα. Μάλιστα μία φορά για να μην πάμε σε μία κοντινή παραλία που είχε πέτρα, ο γιος μου είπε

Έχω αλλεργία στις πετρούλες!

Γενικά τα παιδιά πέταξαν διάφορες ατάκες. Μερικές από τις καλύτερες:

Όταν κουνάω γρήγορα το κεφάλι μου, κουνιέται όλη η γη.

Έκανα μία λερωνιά

Για τα μπαρμπούνια: Μου αρέσουν τα κόκκινα ψάρια που τα έχει κάψει ο ήλιος.

Την καλύτερη ατάκα βέβαια την είπαν στη μαμά τους:

Μαμά είσαι αδύνατη.

Δεν είσαι αδύνατη, είσαι δυνατή.

Όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, έτσι και αυτό πήγαμε και στο χωριό από το οποίο κατάγεται η γυναίκα μου. Το χωριό βρίσκεται στην Πελοπόννησο στην ορεινή Ηλεία. Κάθε φορά που κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο, δοκιμάζουμε τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ. Βλέπουμε ότι χωράει τα πράγματά μας, και δοκιμάζουμε να δούμε τι επιπλέον μπορούμε να πάρουμε μαζί μας. Φέτος, είπαμε να πάρουμε και τα ποδήλατα:

Τελικά , ακόμα κι όταν ξεμπερδέψεις από καρότσια και λοιπά μωρουδιακά, υπάρχει πάντα λόγος να τιγκάρεις το αυτοκίνητο. το ταξίδι για την Πελοπόννησο διαρκεί πολλές ώρες, και περιλαμβάνει και διάσχιση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Στο χωριό το πρόγραμμα δεν είχε μπάνιο. Είχε όμως κηπουρική. Ο γιος μου «βοηθούσε» τη γιαγιά στο σκάλισμα του κήπου. Η κόρη μου εντυπωσιάστηκε από τις καρπουζιές (με τι μπορεί να εντυπωσιαστούν τα παιδιά της πόλης)

Στο χωριό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα ξαδέρφια τους και να παίξουν. Ευτυχώς μετά τις πυρκαγιές του 2007 ο τόπος έχει πάλι πρασινίσει. Δυστυχώς, δεν έχει πλέον τα πολλά δέντρα.

Οι ημέρες πέρασαν και επιστρέψαμε στη Χαλκιδική. Εκεί μας περίμενε μεγάλη παρέα, αφού είχε έρθει και η αδερφή μου με τη δική της οικογένεια. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί το Δεκαπεντεύγουστο για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Το Δεκαπενταύγουστο είχα και την ευκαιρία να κάνω και κάτι «μαγικό», το οποίο το είδα στην Aspa Online η οποία με τη σειρά της το είχε δει στο Pinterest. Την προηγούμενη ημέρα έβαλα τα παιδιά (μαζί με την παρέα τους) να φυτέψουν καραμέλες. Το πρωί, είχαν φυτρώσει γλειφιτζούρια:

Τα παιδιά μου έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Ένα κοριτσάκι από την παρέα των παιδιών δεν πείστηκε, αλλά δεν είπε τίποτα.

Και οι ημέρες πέρασαν, και οι άδειές μας τέλειωσαν. Και γυρίσαμε στις δουλειές μας. Τα παιδιά ξεκίνησαν σχολείο. Αλλά για αυτό θα γράψω άλλη φορά.

Tagged , , , ,

§ 3 Responses to Καλοκαίρι 2012: Η Ανασκόπηση"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Καλοκαίρι 2012: Η Ανασκόπηση at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta