Αεροπλάνα της Disney

Αύγουστος 27th, 2013 § 0 comments

Νέα Υόρκη, Ισλανδία, Γερμανία, Ινδία, Νεπάλ, Κίνα, Μεξικό και πάλι Νέα Υόρκη. Ο Ντάστι είναι ένα αεροπλάνο αεροψεκασμών, αλλά ονειρεύεται να κερδίζει την παγκόσμια κούρσα. Όλοι του λένε ότι δεν μπορεί, μέχρι κάποιοι που πιστεύουν σε αυτόν τον βοηθούν.Πώς θα εξελιχθεί ο ανταγωνισμός με τα άλλα αεροπλάνα; Πώς μπορεί ο μαθητής να γίνει δάσκαλος; Και τελικά θα κερδίσει την κούρσα;Η ταινία «Αεροπλάνα» δεν είναι από την Pixar, αν και αντλεί το θέμα της από τα «Αυτοκίνητα». Όπως και οι ταινίες με την Τινκερμπελ, είναι από εκείνες τις ταινίες της Disney που προορίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε παιδιά, σε αντίθεση με παραγωγές όπως τα «Μαλλιά Κουβάρια» και «Ραλφ – Η Επόμενη Πίστα», που βλέπονται πολύ ευχάριστα και από τους ενήλικες. Παρόλα αυτά, και ο γονιός που θα συνοδέψει τα παιδιά στην ταινία θα τη συμπαθήσει. Οι σημερινοί γονείς μικρών παιδιών άλλωστε είμαστε εμείς που μεγαλώσαμε με το Top Gun, ταινία στην οποία κάνει πολλές αναφορές.

Η ταινία θα προσφέρει σε όλη την οικογένεια ένα ευχάριστο δίωρο. Η υπόθεση είναι γνωστή και προβλέψιμη: Ο πρωταγωνιστής που που έχει μεγάλα όνειρα αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει (ούτε ο ίδιος για τον εαυτό του) και τελικά ξεπερνά τα εμπόδια και γίνεται ήρωας. Η ιστορία βέβαια δίνεται με τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ και συγκίνησης. Τα παιδιά θα την ευχαριστηθούν και θα λάβουν και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε στα δύσκολα όταν κυνηγούν τα όνειρά τους.

Αλλά και εγώ πολλές φορές γέλασα, κυρίως με τον τρόπο που πολλά στερεότυπα του δικού μας κόσμου περνούν στον κόσμο της ταινίας. Και δεν μπόρεσα να μη χαμογελάσω με τον τρόπο που, όπως και στα «Αυτοκίνητα», η ταινία παρομοιάζει τα τρακτέρ με τις αγελάδες. Επίσης εντυπωσιάστηκα με τις θεαματικές πτήσεις και τα ψηφιακά τοπία.

Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω είναι η αγκαλιά και το φιλί που μου έδωσε αυθόρμητα ο γιος μου με το που τέλειωσε η ταινία. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να τη συστήσω για μία οικογενειακή έξοδο, λίγο πριν το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

planes-poster

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Αεροπλάνα της Disney at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta