Το Εκατοστό Post

Σεπτέμβριος 13th, 2013 § 0 comments

Μου πήρε δεκαπέντε χρόνια ουσιαστικά, αλλά τα κατάφερα: Έχω ένα blog με εκατό posts. Κι αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να το γιορτάσω με μία αναδρομή σε όλα αυτά τα χρόνια.

Στο διαδίκτυο σερφάρω από το 1996. Σε σχέση με τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα θεωρούμαι από τους πρώτους. Θυμάμαι περνούσα ώρες στους υπολογιστές του Πανεπιστημίου (όπου οι ταχύτητες ήταν ανεκτές). Θυμάμαι παρακολουθούσαμε με δέος τα ολιγόλεπτα βιντεάκια που έκαναν ώρα να κατέβουν. Και τις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων στην Αγγλία και την Αμερική, οι οποίες ήταν πλήρεις από τότε (αν και στο σχεδιασμό θεωρούνται πλέον πρωτόγονες).

Το 1998 επιχείρησα να κάνω μία προσωπική σελίδα μέσω του Tripod. Τότε διάλεξα και το ChrisMaGR σαν username, το οποίο χρησιμοποιώ ακόμη.

ChrisMaGR_Tripod_Sq
Είχα μεγαλεπήβολα σχέδια για εκείνη τη σελίδα. Ουσιαστικά δεν έχει διαφορά με αυτό που κάνω τώρα, απλά ήταν διαφορετικά οργανωμένο. Παράλληλα είχα ξεκινήσει και ένα fan page ενός κόμικ που πλέον δεν κυκλοφορεί. Λίγο μετά την έναρξη της σελίδας μου παρουσιάστηκα στον Ελληνικό Στρατό. Πίστευα ότι στις άδειές μου θα έβρισκα χρόνο να ασχοληθώ με τις ιστοσελίδες μου, αλλά η πραγματικότητα με προσγείωσε.

Όταν απολύθηκα to 2000 από τον Στρατό έκανα τη δεύτερη προσπάθειά μου. Αυτή τη φορά προτίμησα το πάλαι ποτέ Geocities. Είχε τότε μόλις αγοραστεί από το Yahoo, και εγγραφή στο Geocities σήμαινε και εγγραφή στο Yahoo. Ο δεσμός μου με το Yahoo συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το site αυτό είχε λίγο καλύτερη τύχη. Το ανανέωνα πότε πότε ανάλογα με τις αλλαγές στη ζωή μου.
ChrisMaGR_Geocities
Κάποια στιγμή, και ενώ ήδη είχα μετακομίσει στην Αθήνα, αποφάσισα να αποκτήσω το δικό μου domain name. Το chrismagr.com ήθελα να είναι η προσωπική και επαγγελματική μου σελίδα, ενώ κατά καιρούς φιλοξένησε και κάποιες σελίδες που είχα σχεδιάσει. Το κεντρικό site όμως έμενε στάστιμο.

Το 2008 αποφάσισα να ξεκινήσω το δικό μου blog. Το τίτλος του ήταν ο ίδιον με τον τωρινό. Το περιεχόμενο του θα ήταν (στη θεωρία) το ίδιο περίπου με τώρα, στην πράξη όμως έκανα κριτική στην επικαιρότητα. Το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε, και το άφησα μετά από 4-5 posts.

Και φτάνουμε στο 2011. Ενώ είχα ξεκινήσει το άλλο μου blog (το οποίο χρειάζεται την προσοχή μου εδώ και πολύ καιρό) αποφάσισα να αναστήσω το «My Life…» και να του δώσω το περιεχόμενο που του αξίζει.

Σχεδόν δύο χρόνια και 100 posts μετά, νομίζω ότι το κατάφερα. Έχω πολύ δρόμο ακόμη για να γίνει το blog ακριβώς όπως το θέλω, και υπήρξαν πολλά μεγάλα διαστήματα που δεν ανέβαζα κάτι, αλλά έχω αποκτήσει ένα κοινό στο οποίο προστίθενται σιγά σιγά κι άλλοι. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω τα Μαμά…δες Μπαμπά…δες! και Μικροί Μεγάλοι για την προβολή που είχε το blog μου.

100 posts… Είμαι έτοιμος για τα επόμενα 100, και ελπίζω να μο πάρει λιγότερο χρόνο!

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Εκατοστό Post at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta