Με το Φέρι από το Αντίρριο στο Ρίο

9 Σεπτεμβρίου, 2013 § 0 comments

Όλα τα προηγούμενα καλοκαίρι όταν κάναμε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ορεινή Ηλεία για να πάμε στο χωριό, περνούμε από το Αντίρριο στο Ρίο μέσω της γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης”. Φέτος είπαμε για αλλαγή να πάρουμε το φέρι για την απέναντι πλευρά και δεν το μετανιώσαμε.

A-R-Ferry

Τα παιδιά δεν είχαν ως τώρα την ευκαιρία να ταξιδέψουν κάπου με πλοίο, οπότε όταν τα ρωτήσαμε αν προτιμούν το φέρι από τη γέφυρα δεν το σκέφτηκαν πολύ πριν επιλέξουν το φέρι. Έτσι, όταν φτάσαμε στο Αντίρριο πήραμε τη στροφή για το πορθμείο, που είναι πριν από τη στροφή για τη γέφυρα. Το φέρι ήταν ήδη εκεί και γέμιζε. Μάλιστα ήταν από τα καινούρια, με δύο μπουκαπόρτες ώστε να μπούμε και να βγούμε με τη μούρη

A-R-Start

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν πληρώσαμε το εισιτήριο. Κόστιζε 6,5 € ενώ τα διόδια για τη γέφυρα έχουν φτάσει τα 14 €. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και δεν κουνούσε καθόλου. Και από το πλοίο έχει κανείς την καλύτερη θέα της γέφυρας. Επίσης ήταν μία ευκαιρία για εμένα να ξεκουραστώ, μια και είχα οδηγήσει τόσες ώρες και είχα ακόμη δύο ώρες δύσκολο οδήγημα μπροστά μου.

A-R-Travel

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία, οπότε δεν ήταν δύσκολο να επιλέξουμε και στην επιστροφή το φέρι. Το πλοίο της επιστροφής είχε μία μπουκαπόρτα και όλα τα αυτοκίνητα έμπαιναν με την όπισθεν. Ο γιος μου έκατσε στη σκάλα κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, εντυπωσιασμένος με όλα τα αυτοκίνητα που κινούταν με την όπισθεν.

A-R-Back

Νομίζω ότι μόνο αν ο καιρός είναι πολύ άσχημος θα ξαναπροτιμήσω τη γέφυρα από το φέρι. Το εισιτήριο είναι φθηνό και έχει δρομολόγιο κάθε είκοσι λεπτά (:00, :20, :40), ενώ η διαδρομή κρατάει άλλα είκοσι. Και μια μια και είμαι σε διακοπές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη.

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Με το Φέρι από το Αντίρριο στο Ρίο at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta