Τι (δεν) συμβολίζουν τα χρώματα στη βάση της οδοντόκρεμας;

Οκτώβριος 10th, 2013 § 0 comments

Κυκλοφορεί από μέιλ σε μέιλ και από μπλογκ σε μπλογκ: Τα χρώματα που υπάρχουν στη βάση της οδοντόκρεμας δηλώνουν τα συστατικά της. Είναι όμως έτσι, ή πρόκειται για ακόμη έναν αστικό μύθο, από αυτούς που εύκολα γιγαντώνονται χάρη στο ίντερνετ;

Toothpaste

Γενικά είμαι πολύ δύσπιστος με ό,τι διαβάζω στο ίντερνετ. Πριν το αναπαράγω φροντίζω να το διασταυρώσω. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο είναι εύκολο να βρει κανείς την τεκμηρίωση ή τη διάψευση σε σελίδες όπως το Snopes.com.

Αυτό για τις οδοντόκρεμες δεν το έδωσα αρχικά σημασία, μέχρι που είδα διάφορα πιο σοβαρά μπλογκ να το αναπαράγουν. Αφού τσέκαρα τις οδοντόκρεμες που είχα στο σπίτι, έκανα την ολιγόλεπτη ερεύνα μου. Η απάντηση βρέθηκε στο snopes.

Καταρχάς από μόνο του το κείμενο δεν στέκει. Τι σημαίνει «φαρμακευτικά» και τι σημαίνει «χημικά»; Τα φαρμακευτικά δεν είναι χημικές ουσίες; Τα φυτικά δεν μπορεί να είναι και φαρμακευτικά; Πέρα από αυτό, τα χρώματα δεν είναι εκεί για να δηλώνουν τη σύνθεση. Είναι εκεί για να βοηθήσουν στο μηχανικό μέρος της παραγωγής. Βρίσκεται εκεί ώστε το μηχάνημα να το ανιχνεύσει και να κόψει σε εκείνο το σημείο.

Τα συστατικά της οδοντόκρεμας από την άλλη αναγράφονται εκεί που γράφει «σύνθεση». Όχι ότι έτσι καταλαβαίνουμε βέβαια τι περιέχει.

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τι (δεν) συμβολίζουν τα χρώματα στη βάση της οδοντόκρεμας; at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta