Μια Βιαστική Μέρα στην Αθήνα

31 Δεκεμβρίου, 2013 § 0 comments

Τα σχέδια για τις διακοπές άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Έτσι τελικά κατεβήκαμε στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα αντί για την Πρωτοχρονιά και για λιγότερες ημέρες. Η βόλτα που ήθελα να κάνουμε στο κέντρο ήταν πιο σύντομη από όσο θα ήθελα, αλλά και πάλι δεν περάσαμε άσχημα.

Κατεβήκαμε στο κέντρο με το μετρό. Είχαμε ακούσει για το Καρουζέλ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, οπότε κατεβήκαμε στην στάση Πανεπιστήμιο. Τα παιδιά πρόσεξαν τα αρχαία, και έτρεξαν να τα δουν.

Όπως ανεβήκαμε στην Πλατεία Κοραή, είδα μια κοπέλα που πουλούσε τη Σχεδία. Είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια και για το περιοδικό αλλά και για την προσπάθεια γενικότερα οπότε αγόρασα ένα τεύχος. Η κοπέλα μου έδωσε και απόδειξη. Όσο έγραφε την απόδειξη ήρθε και μία άλλη κοπέλα που ζήτησε κι αυτή να αγοράσει ένα τεύχος,αλλά της είχαν τελειώσει. Εκείνη την ημέρα είχε πουλήσει δέκα τεύχη. Στον δρόμο είδα κι άλλους πωλητές του περιοδικού. Ήταν όλοι τους πολύ διακριτικοί και καθόλου φορτικοί.

Στην Πλατεία Κοραή χωριστήκαμε. Τα παιδιά με την Μαμά πήγαν στο Καρουζέλ, ενώ εγώ με τον Ξάδερφο (ο οποίος είχε έρθει μαζί μας στη βόλτα) πήγαμε στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ίκαρος. Εκείνη τη μέρα είχε μία μικρή γιορτή για τα 70 χρόνια των Εκδόσεων. Ο χώρος αν και μικρός ήταν πολύ φιλόξενος. Είχε αποκλειστικά βιβλία των Εκδόσεων. Δεν παρέλειψα να αγοράσω τρία βιβλία (τα δύο παιδικά).

Ξαναβρεθήκαμε με τους υπόλοιπους και πήγαμε προς το Σύνταγμα. Ο γιος μου πρόσεξε ένα σπιτάκι και αποφάσισε να μπει. Το σπιτάκι ήταν από το το Μουσείο Πειραμάτων (του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζα). Ο γιος μου ενθουσιάστηκε να βλέπει τη ζάχαρη και τους ζυμομύκητες με τα μικροσκόπια, ενώ προσπάθησε να παίξει και μουσική με τα ποτήρια, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η βόλτα ολοκληρώθηκε με μία επίσκεψη στο CityLink και έναν καφέ πίσω στην Κοραή, όπου τα παιδιά άνοιξαν και τα βιβλία που τους είχα αγοράσει νωρίτερα. Την επόμενη ημέρα επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη.

Καλή χρονιά!

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Μια Βιαστική Μέρα στην Αθήνα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta