Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα

6 Απριλίου, 2014 § 0 comments

Ο Στιβ Ρότζερς προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα στη ζωή του, μέχρι που μια συνωμοσία θα τον μετατρέψει σε καταζητούμενο Όταν χάσει την καθοδήγηση του Νικ Φούρι, η μόνη βοήθεια που θα έχει είναι από τη Μαύρη Χήρα και τη Μαρία Χιλ, αλλά και το Γεράκι, ένας νέος φίλος. Ποιο είναι το διακύβευμα, αν αποτύχουν να εμποδίσουν τη συνωμοσία; Ποιος είναι ο ρόλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ασφαλείας; Και με τι τρόπο όλα αυτά συνδέονται με τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;


Η πρώτη ταινία με τον Κάπτεν Αμέρικα ήταν η καλύτερη ταινία της Μάρβελ, μέχρι τους Εκδικητές. Ακολούθησαν τα Iron Man 3 και Thor 2: Ο Σκοτεινός Κόσμος, δύο ταινίες που ανέβασαν η κάθε μία με τον τρόπο της τον πήχη για το τι να περιμένουμε από το στούντιο. Ο Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα είναι η ένατη ταινία των Marvel Studios και όλα δείχνουν ότι πλέον έχουν μάθει τη συνταγή για το πώς να γυρίσεις μια από κάθε άποψη πετυχημένη ταινία με υπερήρωες, αλλάζοντας όμως κάθε φορά λίγο τα υλικά ώστε να αλλάζει η γεύση.
Το καστ δίνει για μια ακόμη φορά τον καλύτερό του εαυτό. Στους ήδη γνωστούς από τις προηγούμενες ταινίες προστίθενται ο Άντονι Μακί στον ρόλο του Σαμ Γουίλσον/ Γερακιού, η Έμιλι Βαν Καμπ στον ρόλο της Πράκτορος 13 και φυσικά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον ρόλο του Αλεξάντερ Πιρς, ο οποίος δίνει ιδιαίτερο κύρος στην ταινία.
Το μεγαλύτερο ατού της ταινίας όμως είναι το σενάριο. Με τους ίδιους σεναριογράφους με την πρώτη ταινία, η ταινία είναι από κάθε άποψη συνέχειά της. Επί πλέον παίρνει στοιχεία και από τον Iron Man 2 και τους Εκδικητές. Το αποτέλεσμα είναι μία ταινία που στέκεται πολύ καλά μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με τις άλλες ταινίες του στούντιο αφηγείται ένα ακόμη κεφάλαιο, ανοίγοντας την όρεξη για τη συνέχεια. Η ταινία παίρνει όσο χρειάζεται τον εαυτό της στα σοβαρά. Όπου χρειάζεται είναι δραματική, και όπου χρειάζεται έχει χιούμορ. Σκοπός άλλωστε τέτοιων ταινιών είναι να διασκεδάσουν τον θεατή. Είναι όμως και μια ταινία που σέβεται το κοινό της.
Όταν είχε βγει Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει είχα γκρινιάξει για τον τρόπο που οι δημιουργοί προσπάθησαν (αποτυχημένα) να παραπλανήσουν τους φαν. Αντίθετα, οι δημιουργοί του Captain America 2 δεν προσπάθησαν να κρύψουν στοιχεία της πλοκής, όταν αυτά μπορούσαν να τα μαντέψουν οι αναγνώστες του κόμικ. Έτσι, δεν έκρυψαν ούτε τον ρόλο του Αλεξάντερ Πιρς στην ταινία, ούτε την ταυτότητα του Στρατιώτη του Χειμώνα. Η ανατροπή ήταν σε άλλα στοιχεία της πλοκής, στοιχεία που αντλήθηκαν από την πρώτη ταινία. Για μια ακόμη φορά λοιπόν, η Μάρβελ έκανε σωστά αυτό που η “αντίπαλη” DC έκανε λάθος.
Μετά το τέλος της ταινίας , ακολουθούν δύο σκηνές, μία στα μισά και μία μετά το πέρας των τίτλων τέλους. Η δεύτερη σκηνή δίνει έναν επίλογο στην ταινία. Η πρώτη αποτελεί πρόλογο της επόμενης περιπέτειας των Εκδικητών. Φρόντισα να μην διαβάσω λεπτομέρειες για την σκηνή, οπότε όταν είδα ποιοι χαρακτήρες έπαιζαν κρατήθηκα να μην φωνάξω από έκπληξη (και ικανοποίηση) μέσα στην αίθουσα.
CaptainAmerica2

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta