Τέσσερις Δεκαετίες, Πέντε Νο 1

30 Μαΐου, 2014 § 0 comments

Μπαίνω στα δεύτερα “-άντα”. Στο blog αυτό έχω γιορτάσει πολλές επετείους, δεν γίνεται λοιπόν να προσπεράσω μία τόσο σημαντική προσωπική επέτειο. Κάνω λοιπόν μια μικρή αναδρομή στις προηγούμενες δεκαετίες, έχοντας για βοηθό μου την εφαρμογή του officialcharts.com για να μου θυμίζει τι ήταν στο Νο 1 της Αγγλίας την αντίστοιχη ημέρα.

30 Μαΐου 1974
Όλοι μου λένε ότι δεν βιάστηκα να βγω, σε σημείο που οι γονείς μου είχαν αρχίσει να ανησυχούν. Όλα τελικά πήγαν καλά. Όταν γεννήθηκα κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε στη χώρα το καλοκαίρι που θα ακολουθούσε,την εισβολή στην Κύπρο, την επιστράτευση και την πτώση της χούντας. Το τέλος του καλοκαιριού βρήκε τους γονείς μου στο εξωτερικό και εμένα προσωρινά με τον παππού και τη γιαγιά μου. Δεν ξέρω τι άρεσε στους γονείς μου εκείνη την εποχή. Στη Μεγάλη Βρετανία πάντως, αυτό το τραγούδι ήταν στο Νο 1 όταν γεννήθηκα. Οι περισσότεροι το τραγούδι αυτό το ξέρουμε χάρη στην παρέα του Ράδιο Αρβύλα:

30 Μαΐου 1984
Η Τετάρτη Δημοτικού με βρίσκει να μένω στη Θεσσαλονίκη, κοντά στη Ροτόντα. Γιορτάζω τα γενέθλιά μου στο σπίτι και η μητέρα μου φτιάχνει την τούρτα διαστημόπλοιο που είχα δει στο βιβλίο “Πρόσκληση σε Παιδικό Πάρτυ” της Βέφας. Έχω καλέσει όλους μου τους συμμαθητές, αλλά και τον δάσκαλό μας. Ο τελευταίος δεν ήρθε (σε άλλα πάρτυ είχε κάνει την έκπληξη και είχε πάει), αλλά πήρε τηλέφωνο να ευχηθεί. Ακόμα τον θυμάμαι σαν τον έναν από τους δύο καλύτερους δασκάλους που είχα στο δημοτικό. Ήταν η τελευταία χρονιά που είχα αυτούς τους συμμαθητές. Στην Πέμπτη Δημοτικού, χρειάστηκε να αλλάξω τμήμα. Στην Έκτη Δημοτικού, χρειάστηκε να αλλάξω χώρα. Όταν πήγα στο Γυμνάσιο είχαμε μετακομίσει σε άλλη γειτονιά.
Δεν θυμάμαι τι προσδοκίες είχα για το μέλλον. Πιθανότατα ονειρευόμουν να γίνω κινηματογραφικός παραγωγός, όπως ο Γουόλτ Ντίσνεΐ
Αγαπημένη μου παιδική σειρά ήταν τα Στρουμφάκια, τα οποία μόλις είχαν αρχίσει να προβάλλονται στην Ελλάδα. Αγαπημένη μου σειρά “για μεγάλους”, Το Μυστήριο Του Χρυσού Πιθήκου Στη Μεγάλη Βρετανία στο Νο 1 ήταν ένα τραγούδι που ακόμα ακούγεται:

30 Μαΐου 1994
Είμαι στο δεύτερο έτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Γιορτάζω τα γενέθλιά μου στο σπίτι στο Ντεπό με φίλους κυρίως τη σχολή. Προσπαθώ να “προξενέψω” (αποτυχημένα) έναν φίλο από το Λύκειο με μία φίλη από τη σχολή. Δύο από τους φίλους που είναι εκείνη την ημέρα δεν είναι σήμερα μαζί μας. Από τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι είναι ακόμη φίλοι μου, κι ας έχω κάποιους από αυτούς να τους δω πολλά χρόνια.
Αν και είχα περάσει στην πρώτη μου προτίμηση, δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να εξασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού. Αισθανόμουν εγκλωβισμένος σε κάτι που δεν μου άρεσε. Δύο χρόνια μετά, ανακάλυψα τους υπολογιστές και το διαδίκτυο.
Εκείνη τη χρονιά η ταινία Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία έσπαγε ταμεία. Το τραγούδι της ταινίας ήταν εξίσου επιτυχημένο, και έκατσε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας για πολλές εβδομάδες:

30 Μαΐου 2004
Αφού πήγα στο Μπρίστολ για μεταπτυχιακά στην Πληροφορική, το 2002 επέστρεψα στην Ελλάδα. Τη χρονιά του Euro και των Ολυμπιακών όμως επιστρέφω για λίγες μέρες στο Μπρίστολ, το “άλλο μου σπίτι” και γιορτάζω εκεί τα γενέθλιά μου. Είμαι εκεί για το Comic Expo. Έχω μόλις αρραβωνιασθεί και ετοιμάζω το “Exit Plan” από τη δουλειά μου στην Αθήνα,η οποία δεν είναι αυτό που περίμενα. Στο Μπρίστολ είμαι με τους φίλους από το μεταπτυχιακό, σε ένα αναπάντεχο reunion. Δεν θα μπορούσα να γιορτάσω τα τριακοστά μου γενέθλια με καλύτερο τρόπο.
Happy30th
Έβλεπα τον εαυτό μου στα επόμενα χρόνια παντρεμένο με παιδιά. Επαγγελματικά με έβλεπα να συνεχίσω να εργάζομαι στην ανάπτυξη λογισμικού. Σε ένα από τα δύο έπεσα μέσα.
Το 2004 τελειώνουν δύο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, τα Φιλαράκια και το Sex and The City. Το τραγούδι που είναι στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας έχει πλέον ξεχαστεί. Ήταν η απάντηση σε ένα άλλο τραγούδι (με ίδια μουσική) που μόλις είχε κυκλοφορήσει

30 Μαΐου 2014
Ο αρραβώνας του 2004 κατέληξε σε γάμο και δύο παιδιά. Το “Exit Plan” αναβλήθηκε για ένα χρόνο μετά, για να καταλήξω πίσω στη Θεσσαλονίκη και με νέα δουλειά στο ΑΠΘ. Μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια στη Νησίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, τα τεσσαρακοστά μου γενέθλια με βρίσκουν σε νέα θέση με νέα καθήκοντα.
Τον Sam Smith τον μάθαμε από το La La La των Naughty Boy. Το πόσο μέλλον έχει η καριέρα του ο χρόνος θα το δείξει.

Άραγε στις 30 Μαΐου 2024 ποιο τραγούδι θα είναι στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τέσσερις Δεκαετίες, Πέντε Νο 1 at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta