Τα Ψώνια για το Ολοήμερο Σχολείο

4 Σεπτεμβρίου, 2014 § 0 comments

Μπήκε ο Σεπτέμβριος και σύντομα ανοίγουν τα σχολεία. Οι γονείς έχουμε βγει στα καταστήματα για να αγοράσουμε τα σχολικά. Πέρα όμως από τις τσάντες και τις κασετίνες, όσοι στέλνουμε τα παιδιά μας στο Ολοήμερο Σχολείο έχουμε μερικές αγορές ακόμη να κάνουμε.

dayschool
Τα παιδιά που πάνε στο ολοήμερο τρώνε φυσικά εκεί. Το φαγητό συνήθως είναι σε χωριστό τσαντάκι. Τσαντάκια φαγητού μπορεί να βρει κανείς σε πολλά σχέδια. Τα περισσότερα τσαντάκια κοστίζουν περίπου δέκα ευρώ, αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει να πληρώσει κανείς περισσότερα για ένα πιο γερό τσαντάκι που θα κρατήσει περισσότερο καιρό. Επίσης αξίζει τον κόπο και μια βόλτα στα συνοικιακά καταστήματα. Σε κάποια από αυτά μπορεί κανείς να βρει θησαυρούς (αυτό, φυσικά, ισχύει για όλα τα σχολικά είδη). Κάποια τσαντάκια μπορεί και να είναι ισοθερμικά για να κρατούν ζεστό το φαγητό, αν και η εμπειρία δείχνει ότι το φαγητό δεν μένει ζεστό για τόσες ώρες στο τσαντάκι.


Το φαγητό θα μπει σε κατάλληλο δοχείο. Το αν υπάρχει τραπεζοκόμος ή όχι στο σχολείο είναι μια πονεμένη ιστορία. Αν υπάρχει τραπεζοκόμος τότε τα παιδιά τρώνε ζεστό φαγητό. Στο σχολείο θα πουν αν το φαγητό το ζεσταίνουν σε φούρνο απλό ή μικροκυμάτων Στην πρώτη περίπτωση το φαγητό πρέπει να μπει σε μεταλλικό δοχείο. Στα καταστήματα που πωλούν σχολικά συνήθων υπάρχουν και τέτοια δοχεία. Αν υπάρχει φούρνος μικροκυμάτων τότε το δοχείο πρέπει να έχει την κατάλληλη ένδειξη. Θα είναι είτε γυάλινο, είτε πλαστικό.
Τα γυάλινα δοχεία είναι σαφώς προτιμότερα Αλλά δεν τα προτείνω. Το γυαλί σπάει. Και είναι πολύ εύκολο να γίνει η ζημιά στο σχολείο. Πόσο απίθανο είναι πχ ένα παιδί να κλωτσήσει το τσαντάκι του φαγητού με το δοχείο μέσα; Έτσι, πάμε στη λύση του πλαστικού. Τα περισσότερα πλαστικά δοχεία με χαρακτήρες καρτούν δεν είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων Η καλύτερη λύση είναι ένα απλό ταπεράκι, εφόσον φυσικά έχει την κατάλληλη ένδειξη.
Στο τσαντάκι μπορεί να βάλει κανείς και ένα μικρότερο ταπεράκι με σαλάτα, και φυσικά ό,τι άλλο θέλει κανείς. Το νερό είναι καλύτερα να βρίσκεται σε πλαστικό μπουκαλάκι, το οποίο μετά από μερικές χρήσεις θα πετιέται. Τα παγούρια δεν τα προτιμούν οι δάσκαλοι γιατί δεν καθαρίζονται πολύ καλά.
Ό,τι μπει στο τσαντάκι πρέπει (όπως και το τσαντάκι) να γράφει το όνομα του παιδιού. Ένας ανεξίτηλος μαρκαδόρος είναι λοιπόν απαραίτητος.
Το μεγάλο βάσανο για όσους στέλνουμε τα παιδιά μας στο ολοήμερο είναι το τι θα βάλουμε στα παιδιά να φάνε στο σχολείο. Πρέπει κάθε βράδυ να ετοιμάζουμε το φαγητό της επόμενης ημέρας. Για εκείνες τις ημέρες που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε, υπάρχει αυτή η συνταγή. Είναι εύκολη, είναι γρήγορη και μπορεί να ετοιμαστεί το ίδιο πρωί.
Καλή σχολική χρονιά!
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα Ψώνια για το Ολοήμερο Σχολείο at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta