Φύλακες Του Γαλαξία

9 Σεπτεμβρίου, 2014 § 0 comments

Ένας κλέφτης από τη Γη, η θετή κόρη του πιο μισητού προσώπου στον γαλαξία, ένας πολεμιστής που διψά για εκδίκηση, ένα ρακούν που μιλάει και ένα ανθρωποειδές δέντρο. Θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα συλληφθούν, για να ενωθούν τελικά με κοινό σκοπό την προστασία του γαλαξία από τον Θάνος και τον Ρόναν. Γιατί είναι τόσο πολύτιμη η σφαίρα που όλοι επιθυμούν να έχουν στην κατοχή τους; Ποιος θέλει να αγοράσει τη σφαίρα; Και πώς η ισχύς εν τη ενώσει θα σώσει τον πλανήτη Ξάνταρ από τον Ρόναν;


Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι Φύλακες του Γαλαξία ΔΕΝ είναι υπερήρωες. Ο κόσμος θεωρεί ότι επειδή βασίζεται σε κόμικ της Marvel η ταινία είναι μια ταινία με υπερήρωες. Στην πραγματικότητα είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας (συγγενές είδος) που τοποθετείται στο ίδιο σύμπαν με τους Εκδικητές.

Μετά από εννιά ταινίες η Marvel επιχειρεί κάτι διαφορετικό και πετυχαίνει. Η ταινία τα κάνει όλα σωστά. Έχει χιούμορ, συγκίνηση, δράση και ευρηματικό σενάριο. Το χιούμορ λειτουργεί καλά. Εμένα όμως πιο πολύ μου άρεσαν οι στιγμές που οι ήρωες επλήρωναν τον σκοπό τους και έδειχναν αυτοθυσία. Το σενάριο είναι διανθισμένο με πολλές geek πινελιές. Ο φαν των κόμικς θα αναγνωρίσει στην ταινία το Διάστημα όπως το είχαν οραματιστεί ο Stan Lee, ο Jack Kirby, ο Bill Mantlo, ο Jim Starlin και, φυσικά, οι Dan Abnett και Andy Lanning, οι εμπνευστές της τωρινής ομάδας. Παρόλα αυτά όμως οι συντελεστές έδειξαν αυτοσυγκράτηση και κράτησαν πολλά στοιχεία του σύμπαντος της Marvel για επόμενες ταινίες.

Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι το καστ. Μια ετερόκλητη ομάδα που δένει καλά. Και δεν μιλάω μόνο για τους βασικούς πρωταγωνιστές Η Marvel πλέον έχει τέτοια φήμη που να μπορεί να ελκύει ηθοποιούς κύρους. Έτσι στους Φύλακες βλέπουμε την Γκλεν Κλόουζ και τον Τζον Σ. Ράιλι. Ο τελευταίος παίζει τον ρόλο ενός εξωγήινου Φιλ Κούλσον.

Κλείνοντας δεν γίνεται να μην εκθειάσω το σάουντρακ της ταινίας. Βρίσκω το εύρημα της κασέτας από τη γη ιδιοφυές. Και φυσικά η επιλογή των τραγουδιών είναι ιδανική. Ο σκηνοθέτης και όσοι τον βοήθησαν να επιλέξει αυτά τα τραγούδια τους αξίζουν τα εύσημα.

Guardians-of-the-Galaxy-GR-poster

Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Φύλακες Του Γαλαξία at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta