Ο Γιος Του Ταρζάν (1939)

1 Σεπτεμβρίου, 2014 § 0 comments

Ένα μικρό αεροπλάνο συντρίβεται στην Αφρική. Ο μοναδικός επιζών, ένα μικρό αγόρι, καταλήγει στη φροντίδα του Ταρζάν και της συντρόφου του, Τζέιν. Λίγα χρόνια μετά οι συγγενείς του μικρού τον αναζητούν γιατί είναι ο κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας στην Αγγλία. Μπορούν οι Ταρζάν και η Τζέιν να αποχωριστούν το παιδί που μεγαλώνουν σαν δικό τους; Τι συμφέρον έχουν οι συγγενείς του παιδιού; Και πώς θα αντιμετωπίσουν τους άγριους ιθαγενείς;


Ο Ταρζάν και η Τζέιν δεν είναι παντρεμένοι, αφού δεν υπάρχει κανείς στη ζούγκλα για να τους παντρέψει. άρα, σύμφωνα με την ηθική των Αμερικανών της δεκατίας του τριάντα δεν κοιμούνται μαζί. Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να αποκτήσουν παιδί είναι να το υιοθετήσουν. Ο τίτλος της ταινίας στα Αγγλικά είναι σαφής: Ο Ταρζάν Βρίσκει Έναν Γιο!
Την ταινία την είχα δει μικρός, τότε που η Ελληνική τηλεόραση αποτελούνταν από δύο κρατικά κανάλια. Κάθε Κυριακή μεσημέρι (έτσι τουλάχιστον θυμάμαι) έδειχνε και μία ταινία με τον Ταρζάν. Στον ρόλο του κεντρικού ήρωα ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Τζόνι Βαϊσμίλερ. Στον ρόλο της Τζέιν η Μορίν Ο’Σάλιβαν, μητέρα της Μία Φάροου. Από όλες τις ταινίες αυτή που θυμόμουν καλύτερα ήταν Ο Γιος Του Ταρζάν. Μπορώ να πω ότι είναι και η αγαπημένη μου από όλες.
Αν και η ταινία δεν βασίζεται σε κάποια προϋπάρχουσα ιστορία, οι σεναριογράφοι χρησιμοποίησαν την ιστορία της προέλευσης του Ταρζάν από τα βιβλία για πουν την ιστορία του Αγοριού. Έτσι, Λόρδος Γκρέιστοουκ δεν είναι πλέον ο Ταρζάν, αλλά το Αγόρι. Η ταινία έχει όλα τα στοιχεία που έκαναν όλη τη σειρά αγαπητή: Δράση, πλάνα που έχουν κινηματογραφηθεί στην Αφρική, μια ομάδα λευκών εξερευνητών που αναζητεί κάτι και συγκρούεται με τον Ταρζάν, εντυπωσιακά ακροβατικά και (φυσικά) τον πρωταγωνιστή να επιδεικνύει τις κολυμβητικές του ικανότητες.
Μελανό σημείο των ταινιών αυτών είναι ο ρατσιστικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι ιθαγενείς. Η ταινία αντικατοπτρίζει την νοοτροπία της εποχής. Ευτυχώς οι εποχές άλλαξαν, τέτοιες εικόνες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Tarzan Finds A Son
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο Γιος Του Ταρζάν (1939) at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta