Ο GRRM και οι Εκδικητές

6 Οκτωβρίου, 2014 § 0 comments

Ο Τζορτζ ΡΡ Μάρτιν, δημιουργός της σειράς βιβλίων A Song Of Ice And Fire είναι ένας από τους πιο παλιούς και πιστούς αναγνώστες των κόμικς της Marvel. Αυτό πιστοποιείται και από επιστολές του που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί. Όταν λοιπόν οι υπεύθυνοι της Marvel συνάντησαν τον Μάρτιν στο Σαν Ντιέγκο, του πήραν μια μικρή συνέντευξη. Μια από τις πρώτες ερωτήσεις ήταν αυτή περιμέναμε. Η απάντηση έχει ενδιαφέρον:


Το ότι η ιστορία του Γουόντερ Μαν τον είχε επηρρεάσει φαίνεται και από την επιστολή που είχε στείλει, και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 12 των Εκδικητών:

image
Ο Γουόντερ Μαν πέθανε μεν στο ίδιο τεύχος στο οποίο πρωτοεμφανίστηκε, η Marvel όμως φρόντισε να μην ξεχαστεί. Έχτισαν δύο χαρακτήρες πάνω σε αυτή την ιστορία: Το Όραμα (ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του οποίου βασίστηκε στον εγκέφαλο του Γουόντερ Μαν) και τον Θεριστή, αδερφό του Γουόντερ Μαν και εχθρό των Εκδικητών. Τελικά ο ίδιος ο Γουόντερ Μαν “αναστήθηκε” στα μέσα της δεκαετίας του 70, και από τότε είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη των Εκδικητών.
Όλα αυτά βέβαια δεν τα ήξερε ο πιτσιρικάς τότε Μάρτιν. Το ότι ακόμα θυμάται και αναφέρει αυτή την ιστορία δείχνει πόσο διαχρονικές είναι κάποιες από τις κλασσικές ιστορίες της Marvel.
Τόσο ο Μάρτιν, όσο και η Marvel έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία. Ο λόγος που ο Μάρτιν δεν έχει γράψει ακόμη κάποιο κόμικ της Marvel είναι γιατί ο Μάρτιν απαιτεί όρο στο συμβόλαιο η ιστορία που θα γράψει να μην ανατραπεί. Η Marvel προφανώς δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο.

image

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο GRRM και οι Εκδικητές at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta