Τα 75 Χρόνια Της Marvel

1 Οκτωβρίου, 2014 § 0 comments

Με το έτος 1939 και για τη σημασία του στην ιστορία του κινηματογράφου έχω ήδη ασχοληθεί. Η χρονιά αυτή είναι σημαντική όμως και για τα κόμικς. Τον Οκτώβριο του 1939 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του Marvel (Mystery) Comics. Το τεύχος αυτό ξεκινάει την ιστορία της μεγαλύτερης εταιρίας στον χώρο των υπερηρώων και των κόμικς γενικότερα. Της Marvel.

Η Marvel είναι σήμερα στα καλύτερά της και έχει κάθε λόγο να γιορτάζει την επέτειο. Με αφορμή τα γενέθλιά της κυκλοφορεί διάφορες επετειακές εκδόσεις (άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο ακριβές), κυκλοφορεί όμως και ένα περιοδικό που το διανέμει δωρεάν.
Το περιοδικό αυτό ξεκινάει με ένα αφιέρωμα στα καλύτερα 75 κόμικς που έχει εκδώσει η εταιρεία. Συνεχίζει με μία αναδρομή στην ιστορία της Marvel μέσω (κυρίως) συνεντεύξεων από δημιουργούς που έζησαν τα γεγονότα (φυσικά και από τον Stan Lee). Κάνει μνεία στα νέα ταλέντα της Marvel και κλείνει με αφιερώματα στα παιχνίδια, τις ταινίες και το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή.

Δεν ξέρω αν το περιοδικό κυκλοφορεί στα Ελληνικά κομιξάδικα. Εγώ το κατέβασα από το site της Marvel (εδώ, αλλά το link πλέον δεν λειτουργεί). Προτείνω όποιος ενδιαφέρεται να ρίχνει ματιές στο τμήμα με τα δωρεάν κόμικς της Marvel.

Εγώ με τη σειρά μου θα γράψω μέσα στον Οκτώβριο για τις εμπειρίες μου ως αναγνώστης της Marvel.

image

Tagged , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα 75 Χρόνια Της Marvel at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta