Συλλέγοντας Αμερικάνικα Marvel Comics

23 Οκτωβρίου, 2014 § 0 comments

Ήμουν Τρίτη Γυμνασίου όταν αγόρασα τα πρώτα Αμερικανικά τεύχη από κόμικς της Marvel. Καλά καλά δεν ήξερα Αγγλικά. Έμαθα χάρη στα κόμικς. Σταμάτησα να αγοράζω τεύχη πριν από λίγα χρόνια, ουσιαστικά όχι από δική μου επιλογή.

FirstComics
Avengers #291 και Thor #391 ήταν τα πρώτα τεύχη που αγόρασα. Λίγο καιρό μετά αγόρασα το Fantastic Four #316. Μέχρι να τελειώσω το λύκειο αυτοί οι τρεις ήταν οι μόνοι τίτλοι που αγόραζα συστηματικά. Όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο είχα την άνεση να διαβάζω περισσότερους τίτλους. Κατά τη δεκαετία του 90 είχα στην συλλογή μου αμέτρητα κόμικς.

Στη δεκαετία του 80 δεν υπήρχαν πολλά μέρη στη Θεσσαλονίκη από όπου μπορούσε κανείς να βρει Αμερικανικά Marvel ή DC Comics. Μόνο ένα βιβλιοπωλείο έφερνε συστηματικά ορισμένους τίτλους. Γύρω στο 1991 οι διαθέσιμοι τίτλοι και τα σημεία πώλησης άρχισαν να αυξάνονται. Όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο το 1992 ανακάλυψα και την Σπηλιά Των Κόμικς, το πρώτο κατάστημα κόμικς που είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη. Όσο περνούσε ο καιρός σταμάτησα να αγοράζω κόμικς από το βιβλιοπωλείο (τους είχα σιχαθεί γιατί ήταν πάντα αγενέστατοι). Η Σπηλιά Των Κόμικς έγινε το μόνο σημείο από όπου αγόραζα τα κόμικς μου. Δεν σταμάτησα να τους επισκέπτομαι ούτε όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη. Όταν έκλεισε ήταν σαν τέλος μιας εποχής για μένα.
Από όλα τα κόμικς που είχα διαβάσει σε τευχάκια όλα αυτά τα χρόνια, αυτά ήταν που ξεχώρισα.

Το τεύχος #391 του Thor, το πρώτο που πήρα, ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Erik Masterson. Ο Masterson έμελλε να γίνει ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Όλη η περίοδος των Tom DeFalco και Ron Frenz ήταν η ιστορία του Masterson. Φυσικά ακολούθησα τους χαρακτήρες και τους δημιουργούς στο Thunderstrike, το κόμικ που ολοκλήρωσε την ιστορία. Ακόμη και τώρα αναρωτιέμαι αν η απόφασή μου να σπουδάσω πολιτικός μηχανικός είχε σχέση με το ότι ο αγαπημένος μου υπερήρωας ήταν αρχιτέκτονας στο επάγγελμα.
18 στοιχείο(α) « από 18 »

Έχω να αγοράσω τευχάκια από το 2010. Τα κόμικς που διαβάζω είναι είτε από συλλογές, είτε online. Πολλά από τα τεύχη τα βγάζω προς πώληση στο eBay. Αυτά όμως που έπαιρνα στα μαθητικά μου χρόνια θα τα κρατήσω. Ελπίζω κάποια στιγμή τα παιδιά μου να τα διαβάσουν και να τα εκτιμήσουν.

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Συλλέγοντας Αμερικάνικα Marvel Comics at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta