Η Γυναίκα της Χρονιάς: Τα Ελληνικά Της Κάθριν Χέπμπορν!

Οκτώβριος 7th, 2014 § 0 comments

Η Τες και ο Σαμ είναι συνάδερφοι στην ίδια εφημερίδα, αυτός στα αθλητικά και αυτή στο διεθνές ρεπορτάζ. Η μεταξύ τους κόντρα θα εξελιχθεί σε ρομάντζο και θα καταλήξει σε γάμο. Μπορούν να ταιριάξουν δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους; Τι συμβιβασμοί πρέπει να γίνουν από τις δυο πλευρές; Και τι αλλαγές μπορεί φέρει στη σχέση ένα νέο πρόσωπο;

https://youtu.be/e25EgGHdNnQ
Η μάχη των δύο φίλων και το φεμινιστικό κίνημα, από την οπτική ματιά του Χόλιγουντ, έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στη ρομαντική κομεντί Η Γυναίκα Της Χρονιάς του 1942. Ο Τζορτζ Στίβενς σκηνοθετεί το πρώτο ζευγάρωμα στο πανί του Σπένσερ Τρέισι και της Κάθριν Χέπμπορν. Το πρώτο από πολλά, αφού έγιναν τελικά ζευγάρι και εκτός οθόνης.
Και οι δύο πρωταγωνιστές είναι απολαυστικοί στους ρόλους τους. Ειδικά η Χέπμπορν σχεδόν υποδύεται τον εαυτό της.

Η Κάθριν Χέπμπορν στην ταινία μιλάει πολλές ξένες γλώσσες. Μια από αυτές είναι και η Ελληνική. Σε κάποιο σημείο η Τες (ο ρόλος της Χέπμπορν στην ταινία) αποφασίζει να υιοθετήσει τον Κρις, ένα αγοράκι από την Ελλάδα. Η Ελλάδα το 1942, που γυρίστηκε η ταινία, ήταν υπό Γερμανική κατοχή. Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν μιλάει στα Ελληνικά με τον Κρις αυτά που λέει είναι πολύ πιο κατανοητά απο αυτά που λέει το αγοράκι. Στον ρόλο του Κρις είναι ένα αγόρι με όνομα Τζορτζ Κεζάς, που δηλώνει Ελληνική καταγωγή. Αν κάτι τέτοιο ισχύει (δεν κατάφερα να βρω περισσότερες πληροφορίες για τον Κεζάς), αυτό σημαίνει ότι τα Ελληνικά της Χέπμπορν ήταν καλύτερα από τα Ελληνικά ενός αγοριού Ελληνικής καταγωγής!

Woman-of-the-year-1942
Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Η Γυναίκα της Χρονιάς: Τα Ελληνικά Της Κάθριν Χέπμπορν! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta