Ψωνίζοντας Τα Δώρα Που Θα Μπουν Κάτω Από Το Δέντρο

Νοέμβριος 25th, 2014 § 0 comments

Σιγά σιγά τα έλατα αρχίζουν να παίρνουν τη θέση τους στα σπίτια. Μαζί αρχίζουν να γράφονται οι λίστες με τα δώρα. Πριν αρχίσουμε να παίρνουμε τα δώρα για τους αγαπημένους μας (και για τους εαυτούς μας) ας έχουμε υπόψη τα εξής:

image
Η επόμενη ημέρα της Ημέρας των Ευχαριστιών σημαίνει στην Αμερική την έναρξη των γιορτινών αγορών. Η «Μαύρη Παρασκευή» όπως ονομάζεται είναι ονομαστή για τις προσφορές της. Τα διαδικτυακά καταστήματα (με πρώτο, φυσικά, το Amazon) έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές. Δεν είναι μόνο το Amazon την Αμερικής που κάνει προσφορές. Και το Βρετανικό Amazon έχει μπει πλέον στο παιχνίδι της «Μαύρης Παρασκευής». Το Βρετανικό Amazon έχει το πλεονέκτημα ότι οι παραγγελίες φτάνουν πιο γρήγορα, και δεν υπάρχει κίνδυνος για τελωνείο. Το Αμερικανικό Amazon συνεχίζει τις προσφορές μέσα στον Δεκέμβριο. Κοντά στα Χριστούγεννα για δύο εβδομάδες κάθε μέρα και για λίγη ώρα δίνει ένα διαφορετικό βιβλίο σε τιμή έκπληξη.
Στα δικά μας τώρα: Ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζονται στις διαφημίσεις τους τα καταστήματα, τα επώνυμα παιχνίδια έχουν παντού ίδιες τιμές. Μόνο αν κάποια καταστήματα παιχνιδιών ή σουπερμάρκετ ανακοινώσουν προσφορές μπορεί να βρει κανείς καλύτερες τιμές, και για λίγες ημέρες. Άλλες χρονιές οι προσφορές έφταναν το 40%. Όταν δεν υπάρχουν προσφορές, το κριτήριο για τις αγορές παιχνιδιών δεν είναι λοιπόν η τιμή, αλλά οι άλλες παροχές, όπως π.χ. αν κάνουν αλλαγές όλες τις ημέρες και ώρες ή αν τυλίγουν τα δώρα.
Με το περιτύλιγμα θέλει προσοχή: Τα μεγαλύτερα παιδιά πονηρεύονται όταν το χαρτί που είναι τυλιγμένα τα δώρα του Άγιου Βασίλη μοιάζουν με το χαρτί στα άλλα δώρα. Καλύτερα στα συγκεκριμένα δώρα το χαρτί να είναι διαφορετικό.
Φυσικά, αξίζει τον κόπο και μια επίσκεψη στα συνοικιακά καταστήματα. Μπορεί να βρει κανείς εκεί παιχνίδια που δεν υπάρχουν αλλού, και οι καταστηματάρχες είναι διατεθειμένοι να κάνουν καλύτερες τιμές όταν μπορούν.
Εύχομαι καλές γιορτές!

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ψωνίζοντας Τα Δώρα Που Θα Μπουν Κάτω Από Το Δέντρο at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta