Επιτέλους! Wesen από την Ελλάδα στο Grimm!

Δεκέμβριος 8th, 2014 § 0 comments

Έπρεπε το Grimm να φτάσει στον τέταρτο κύκλο για να δούμε ένα Wesen (πλάσμα) βασισμένο στην Ελληνική παράδοση. Η ευκαιρία ήταν το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο:

http://youtu.be/1y4OTWrwAxA
Οι «Καλικάντζαροϊ» ήταν το επίκεντρο στο αυτοτελές, «πλάσμα της εβδομάδας» κομμάτι του επεισοδίου. Τα περιέγραψαν ως πλάσματα που εμφανίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων και προκαλούν φασαρίες. Μόνο πλάσματα Ελληνικής καταγωγής γίνονται καλικάντζαροι Η όλη ιστορία ήταν κωμική, και μια αλλαγή στα σπλάτερ πλάσματα που συνήθως βλέπουμε. Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που παρουσιάζονταν η Ελληνική ομογένεια και η θέση που έχει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σε αυτήν. Η μόνη παράλειψη είναι ότι δεν ανέφεραν ότι σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση καλικάντζαροι γίνονται όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τα Φώτα.
Ως τώρα η Ελλάδα είχε αναφερθεί με τα νομίσματα από τη Ζάκυνθο (που ανάθεμα αν ξέρουν οι δημιουργοί πού είναι η Ζάκυνθος) και στο δωδέκατο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, όπου ένα πλάσμα/ρινόκερος (;) είχε όνομα Ντιμίτρι Σκόντος. Κάποια πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας (Μούσαι, Ναϊάδες, Μινώταυρος) είχαν αγγλοσαξονικά ονόματα. Η Ελληνική μυθολογία και παράδοση έχουν πολλά άλλα πλάσματα, κι ελπίζω να τα δούμε κι αυτά.
image

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Επιτέλους! Wesen από την Ελλάδα στο Grimm! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta