Επιτέλους! Wesen από την Ελλάδα στο Grimm!

Δεκέμβριος 8th, 2014 § 0 comments

Έπρεπε το Grimm να φτάσει στον τέταρτο κύκλο για να δούμε ένα Wesen (πλάσμα) βασισμένο στην Ελληνική παράδοση. Η ευκαιρία ήταν το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο:


Οι «Καλικάντζαροϊ» ήταν το επίκεντρο στο αυτοτελές, «πλάσμα της εβδομάδας» κομμάτι του επεισοδίου. Τα περιέγραψαν ως πλάσματα που εμφανίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων και προκαλούν φασαρίες. Μόνο πλάσματα Ελληνικής καταγωγής γίνονται καλικάντζαροι Η όλη ιστορία ήταν κωμική, και μια αλλαγή στα σπλάτερ πλάσματα που συνήθως βλέπουμε. Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που παρουσιάζονταν η Ελληνική ομογένεια και η θέση που έχει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σε αυτήν. Η μόνη παράλειψη είναι ότι δεν ανέφεραν ότι σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση καλικάντζαροι γίνονται όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τα Φώτα.
Ως τώρα η Ελλάδα είχε αναφερθεί με τα νομίσματα από τη Ζάκυνθο (που ανάθεμα αν ξέρουν οι δημιουργοί πού είναι η Ζάκυνθος) και στο δωδέκατο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, όπου ένα πλάσμα/ρινόκερος (;) είχε όνομα Ντιμίτρι Σκόντος. Κάποια πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας (Μούσαι, Ναϊάδες, Μινώταυρος) είχαν αγγλοσαξονικά ονόματα. Η Ελληνική μυθολογία και παράδοση έχουν πολλά άλλα πλάσματα, κι ελπίζω να τα δούμε κι αυτά.
image

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Επιτέλους! Wesen από την Ελλάδα στο Grimm! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta