Ακριβό Μου Λεωφορείο

Ιανουάριος 19th, 2015 § 0 comments

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι το κυκλοφοριακό. Υποτίθεται ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να δίνονται κίνητρα στον κόσμο να επιλέξει τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητο. Αυτό δεν συμβαίνει στην πόλη μας. Εδώ κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν τον κόσμο να μετακινείται με το αυτοκίνητο.

image
Κάποιος θα προτιμήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν είναι αξιόπιστα, αν είναι άνετα και αν είναι οικονομικά. Το αν είναι αξιόπιστα φαίνεται από το αν κάποιος πρέπει να μυρίσει τα δάχτυλά του για το τι ώρα θα είναι το λεωφορείο στην αφετηρία. Δεν υπάρχει πι εκνευριστικό πράγμα το πρωί από το να θέλει κάποιος να πάρει το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του και να το χάνει γιατί το λεωφορείο έφυγε από την αφετηρία λίγα λεπτά νωρίτερα. Το αν είναι άνετα φαίνεται από το πόσο θα στριμωχτεί ή θα τη βγάλει όρθιος στο λεωφορείο για την επιστροφή από τη δουλειά στο σπίτι. Όσο για το αν είναι οικονομικό….
Όταν το εισιτήριο είναι 1 με 1,1 ευρώ τότε το αυτοκίνητο αρχίζει να γίνεται πιο οικονομικό. Ειδικά για μια οικογένεια, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο είναι πιο οικονομική ακόμη κι αν χρειαστεί να αφήσουν το αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ. Τελικά μιλάμε για χαμηλής ποιότητας υπηρεσία με ακριβές τιμές.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Αθήνα, όπου το εισιτήριο είναι ακόμη πιο ακριβό. Στο τέλος αναρωτιέμαι αν οι υπεύθυνοι θέλουν όντως να σταματήσουμε να παίρνουμε το αυτοκίνητο.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ακριβό Μου Λεωφορείο at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta