Τα Όσκαρ του 1939

Ιανουάριος 2nd, 2015 § 0 comments

Η τελετή των Όσκαρ για τις ταινίες του 1939 πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 1940. Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία ήταν το Όσα Παίρνει Ο Άνεμος. Αναλυτικά οι νικητές φαίνονται στο παρακάτω φιλμάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=rpd6eQKnmWY
Πέρα από το πληροφοριακό κομμάτι, το φιλμάκι αυτό έχει και ιστορικό ενδιαφέρον. Δείχνει πώς ήταν η τελετή πριν γίνει τηλεοπτικό θέαμα.
Μέσα στο 2014 είδα δώδεκα ταινίες, μία (χονδρικά) για κάθε μήνα, που είχαν προβληθεί το 1939. Με τον τρόπο μου, γιόρτασα την αδαμάντινη επέτειο μιας χρονιάς που οι ιστορικοί του κινηματογράφου συμφωνούν ότι ήταν η καλύτερη χρονιά για την ιστορία της έβδομης τέχνης. Οι ταινίες αυτές, με τη σειρά που τις είδα και έγραψα αυτές, είναι The Women, Οι Αδερφοί Μαρξ στο Τσίρκο, Ο Κατακτητής, Αμερική, Η Χώρα Της Ελευθερίας, Η Πόλις Του Αίματος, Ο Γιος Του Ταρζάν, Η Ταχυδρομική Άμαξα, Αντίο, Ωραία Νιάτα!, Νινότσκα, Ο Μάγος Του Οζ και Όσα Παίρνει ο Άνεμος.
Το διασκέδασα. Για αυτό σκοπεύω να το επαναλάβω και φέτος. Αλλά δεν θα δω ταινίες που κλείνουν τα εβδομήντα πέντε. Θα πάω λίγα πιο πίσω στον χρόνο, στο 1935. Πρόκειται για μια χρονιά που επίσης θεωρείται σημαντική κινηματογραφικά για τη δεκαετία του ΄30. Ακόμη δεν είμαι σίγουρος ποιες από τις ταινίες που μέσα στο 2015 κλείνουν τα ογδόντα χρόνια θα δω. Μπορεί να είναι και παραπάνω από δώδεκα. Θα δούμε.
image
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα Όσκαρ του 1939 at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta