Εθνική Ελλάδος: Ανακεφαλαίωση

Φεβρουάριος 11th, 2015 § 0 comments

Αυτήν την Τρίτη δεν είχε νέο επεισόδιο. Ξεκίνησαν να δείχνουν σε επανάληψη το τέταρτο επεισόδιο, αλλά ούτε τους τίτλους δεν πρόλαβαν να δείξουν λόγω των προγραμματικών δηλώσεων. Δεν πειράζει. Ευκαιρία για μια ανακεφαλαίωση

http://www.youtube.com/playlist?list=PLzXAOiTPtpif6tNUKVq12EhrLtPUXraLC
Μερικές από τις αγαπημένες μου ταινίες των τελευταίων χρόνων ανήκουν στο είδος της «κοινωνικής κομεντί», όπως π.χ. τα Αγάπη Σαν Ναρκωτικό, Juno, και Οι Απόγονοι. Πρόκειται για ταινίες που πραγματεύονται πολύ σοβαρά θέματα, χωρίς όμως να λείπει το χιούμορ. Η Εθνική Ελλάδος ανήκει σε αυτό το είδος. Ο Γιώργος Καπουτζίδης στην νέα του σειρά πραγματεύεται με όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Καταφέρνει όμως να δίνει τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ, ώστε να μην είναι πολύ βαρύ το σενάριο.
Όλοι μιλάνε για το θάρρος του να βάλει στο σήριαλ χαρακτήρες με φασιστικές ιδέες. Κι αυτό ενώ ακόμη κάποιοι προτιμούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους υποστηρίζοντας ότι οι πεντακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν είναι ναζί αλλα δίνουν ψήφο διαμαρτυρίας Ο Καπουτζίδης όμως δεν αρκείται σε αυτό. Στο σήριαλ πατάει πολλούς κάλους από τον χώρο των ΜΜΕ, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού.
Το μόνο μου πρόβλημα με το σενάριο είναι ότι κάποια πράγματα γίνονται πολύ βολικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο η Νίκη και η Φρόσω πλησίασαν την Φοίβη. Θα ήταν πιο πειστικό αν η Φοίβη ήταν το τελευταίο από πολλά άτομα που οι δύο αδερφές είχαν πλησιάσει.
Κλείνω επισημαίνοντας κάτι που κατάφερε το σήριαλ, το οποίο φαντάζει ακατόρθωτο: Έκανε τον κόσμο στην Ελλάδα να ενδιαφερθεί για άθλημα πάγου.
image
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εθνική Ελλάδος: Ανακεφαλαίωση at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta