Εθνική Ελλάδος: Τα Πάθη Της Κοινωνίας

Απρίλιος 8th, 2015 § 0 comments

Είναι Μεγάλη Εβδομάδα, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχαμε επεισόδιο. Είναι η δεύτερη εβδομάδα στη σειρά που δεν βλέπουμε νέο επεισόδιο. Την προηγούμενη εβδομάδα μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω ένα Πρωταπριλιάτικο άρθρο, μιλώντας για πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε στη σειρά. Αυτή την εβδομάδα έχω την ευκαιρία για μια ακόμη ανακεφαλαίωση Και επειδή πρόκειται για την Εβδομάδα των Παθών, θα επικεντρωθώ σε όλα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας που προσπαθεί ο Καπουτζίδης να στηλιτεύσει, μέσω των χαρακτήρων που βιώνουν αυτά τα προβλήματα.

image
Νίκη: Μια γυναίκα με όνειρα. Τα οποία διαλύθηκαν, όπως ο γάμος της με έναν εκδότη, ο οποίος είναι δήθεν χρεοκοπημένος Και μπορεί να μην έχει χρήματα για την οικογένειά του, έχει όμως για πάρτι στη Μύκονο. Επίσης μια γυναίκα που αποφάσισε να διακόψει την καριέρα της για χάρη της οικογένειάς της, για να βρει όλες τις πόρτες κλειστές όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην αγορά εργασίας. Γιατί στην Ελλάδα το να θελήσει μια γυναίκα να αφοσιωθεί στην οικογένειά της θεωρείται μεγάλο έγκλημα.
Φρόσω: Μια γυναίκα που παντρεύτηκε τον άνδρα των ονείρων της, για να δει το όνειρό της να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Γιατί ο άνδρας της αποδεικνύεται ρατσιστής και μισαλλόδοξος, και οι απόψεις του έχουν δηλητηριάσει τις σκέψεις και του γιου τους. Και που τρέπει να κρύβει από τον άντρα της τη φιλία της με τις γειτόνισσές της, επειδή αυτές είναι μετανάστριες.
Φοίβη: Μια γυναίκα που ζει στο ψέμα, αρχικά από επιλογή της, επειδή ντρέπονταν για το σκοτεινό παρελθόν της, αλλά στη συνέχεια επειδή δεν μπορεί να ξεφύγει από όσους την εκβιάζουν, είτε ευθέως είτε έμμεσα, με το πρόσχημα ότι την προστατεύουν. Που ξέρει τον κόσμο της Ελληνικής σοουμπίζ από την καλή και την ανάποδη και αυτό που βλέπει δεν της αρέσει.
Χρήστος: Ένας Έλληνας από το εξωτερικό που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας στο μυαλό του την εξιδανικευμένη εικόνα που είχαν για τη χώρα οι γονείς του. Και διαπίστωσε ότι αυτή η εικόνα αν υπήρχε ποτέ ήταν μόνο στις αφηγήσεις τους. Γιατί όταν αποφάσισε να προσφέρει στην πατρίδα των γονιών του βρήκε έναν απατεώνα που χρησιμοποιούσε τα χρήματα των επιχορηγήσεων για ίδια χρήση. Που ζει με έναν άνθρωπο που έμεινε στο αναπηρικό καροτσάκι επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει οδηγική παιδεία. Και που η σεξουαλική του ταυτότητα χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα από όσους δεν έχουν κάτι σοβαρό να του προσάψουν.
Άφησα την Στάλλω για το τέλος. Η Στάλλω συνεχίζει να είναι το μέλος της παρέας για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα, παρόλο τον φαινομενικά εξωστρεφή χαρακτήρα της. Βασιζόμενος στην εμμονή της για τη δημοσιότητα, υποψιάζομαι ότι έχει ζήσει στο παρελθόν την απομόνωση ή ακόμη και μπούλινγκ από τους γύρω της, και θέλει να γίνει διάσημη για να αποδείξει σε όλους την αξία της. Βέβαια ο Καπουτζίδης έχει την ικανότητα να εκπλήσσει. Θα δούμε.
Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα δούμε νέο επεισόδιο. Μέχρι τότε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εθνική Ελλάδος: Τα Πάθη Της Κοινωνίας at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta