Τοπ Χατ: Χορός Στον Αέρα Από Το 1935

20 Απριλίου, 2015 § 0 comments

Ο Τζέρι Τράβερς, ένας διάσημος Αμερικανός χορευτής, βρίσκεται στο Λονδίνο για μια σειρά παραστάσεων. Την πρώτη βραδιά εκεί γνωρίζει την επίσης Αμερικανίδα Ντέιλ Τρέμοντ και αρχίζει να την φλερτάρει. Από μια παρεξήγηση η Ντέιλ του δίνει ένα χαστούκι και τον παρατάει. Ο Τζέρι ταξιδεύει μέχρι τη Βενετία για να την ξαναβρεί. Τι πιστεύει η Ντέιλ για τον Τζέρι; Μέχρι πού θα φτάσει για να τον ξεφορτωθεί; Και πώς θα ξεμπερδέψουν και οι δύο από τα μπλεξίματα που προκλήθηκαν ερήμην τους;Ας μη γελιόμαστε. Η υπόθεση στην ταινία Τοπ Χατ του 1935 είναι προσχηματική, όπως ήταν προσχηματική σε όλες τις ταινίες με τους Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς. Η υποτυπώδης υπόθεση υπάρχει για να δικαιολογεί τα τραγούδια και τα χορευτικά νούμερα της ταινίας. Πρόκειται όμως για τραγούδια και χορευτικά νούμερα που δεν χορταίνεις να τα βλέπεις.
Και ο Φρεντ Αστερ και η Τζίντζερ Ροτζερς ήταν άξιοι σαν χορευτές από μόνοι τους. Όταν όμως βρίσκονται μαζί επί σκηνής, συμβαίνει κάτι μαγικό. Όταν χορεύουν μαζί νομίζεις ότι κάνουν ακροβατικά, ότι τους κρατούν σκοινιά. Πραγματικά φαίνονται να πετούν. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί βρέθηκαν σε δέκα συνολικά ταινίες. Ήταν ένα κινηματογραφικό ζευγάρι που δεν το ξεχνάς.
Στην ταινία, όπως σε όλες τις ταινίες με τον Φρεντ Αστέρ, υπάρχει και Ελληνικό ενδιαφέρον. Χορογράφος είναι ο Ερμής Παν (ή αλλιώς Ερμής Παναγιωτόπουλος), ο οποίος μάλιστα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τη δουλειά του στην ταινία. Τελικά το κέρδισε δύο χρόνια αργότερα, για την ταινία Ένα Ευαίσθητο Κορίτσι του 1937, και έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ.
image

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τοπ Χατ: Χορός Στον Αέρα Από Το 1935 at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta