Η Εποχή Του Ούλτρον: Οι Εκδικητές Που Πάντα Ήθελα Να Δω

1 Μαΐου, 2015 § 0 comments

Από την Μάχη της Νέας Υόρκης υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν. Η αναμέτρησή τους με τον Στάκερ καταλήγει στην επανάκτηση του σκήπτρου του Λόκι. Η εξωγήινη τεχνολογία του σκήπτρου δίνει στον Τόνι Σταρκ τη δυνατότητα να επανεκκινήσει ένα σχέδιο που είχε στα σκαριά, με σκοπό τη θωράκιση του πλανήτη. Άθελά του όμως δημιουργεί μια νέα απειλή. Τι σχεδιάζει ο Ούλτρον για την ανθρωπότητα; Τι συμμάχους θα κάνει για να αντιμετωπίσει τους Εκδικητές; Και ποιος ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος παραμονεύει;


Στις δεκαετία του 80 ο Hulk ήταν γνωστός ως Χουλκ, αφού έτσι μετέφραζαν το όνομά του στην Καμπανάς Ελλάς που κυκλοφορούσε στα Ελληνικά τα κόμικς της Marvel. Όταν μπήκε η Μαμούθ στις εκδόσεις της Marvel, μετέφρασε τον ίδιο ήρωα σε Χαλκ. Μετά από ατέλειωτες διαφωνίες, τελικά μάλλον επικράτησε το Χαλκ. Στο όνομα του Ultron όμως δεν υπήρχε καμία διαφωνία: Και οι δυο εταιρείες το μετέφραζαν ως Ούλτρον. Είναι και λογικό, αφού στην καθομιλουμένη το ultra το διαβάζουμε ως ούλτρα. Για αυτόν τον λόγο δεν μπορώ με τίποτα να καταπιώ το Άλτρον που έβλεπα στον υποτιτλισμό της Εποχής του Ούλτρον, την δεύτερη ταινία με τους Εκδικητές.
Αυτή ήταν και η μόνη μου αντίρρηση με την ταινία. Γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για μία ακόμη χορταστική και διασκεδαστική περιπέτεια που θα ικανοποιήσει τους φαν των ταινιών της Marvel και θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όσους διαβάζουν τα κόμικς. Γιατί αν η πρώτη ταινία ήταν αυτή που ελπίζαμε οι φαν του κόμικ ότι κάποτε θα έβγαινε, η δεύτερη ταινία είναι αυτή ονειρευόμασταν
Η ταινία μας συστήνει επιτέλους την Γουάντα, τον Πιέτρο και το Όραμα, μέλη των Εκδικητών με μεγάλη ιστορία στην ομάδα. Μια και οι μεγάλοι ήρωες είχαν τα δικά τους κόμικς, η συγγραφείς επικεντρώνονταν να γράψουν τις προσωπικές ιστορίες των υπόλοιπων μελών, έτσι αυτοί οι ήρωες κατέληξαν να είναι εξίσου σημαντικοί με τον Κάπτεν Αμέρικα, τον Άιρον Μαν και τον Θορ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην ταινία. Δεν ξεχνάει να αναπτύξει τους ήρωες που πρωταγωνιστούν στις δικές τους ταινίες, το βάρος όμως πέφτει στην Νατάσα Ρομανόφ, τον Μπρους Μπάνερ και τον Κλιντ Μπάρτον. Ο τελευταίος τραβάει μεγάλο μέρος της προσοχής στην ταινία. Το δικαιούται άλλωστε, αφού στην πρώτη ταινία έπαιξε κυρίως στο δεύτερο μισό. Μερικές από της μεγαλύτερες εκπλήξεις της ταινίας αφορούν στον Μπάρτον. Ο Μπάνερ και η Ρομανόφ δίνουν το αναπάντεχο ρομάνζο στην ταινία, σε μια σχέση που δεν υπάρχει αντίστοιχη στα κόμικς. Και οι καινούριοι ήρωες όμως έχουν τον χρόνο που τους αναλογεί, ακόμη και το Όραμα, που στα τρέιλερ και τις σκηνές που κυκλοφόρησαν εμφανίζεται ελάχιστα.
Μια ταινία με υπερήρωες όμως δεν είναι τίποτα χωρίς τον κακό της. Σε αυτόν τον τομέα ο Τζέιμς Σπέιντερ δίνει ρέστα ως Ούλτρον. Δεν δανείζει απλά τη φωνή του. Όσοι έχουν δει τον ηθοποιό να παίζει (πιο πρόσφατα στο The Blacklist) θα αναγνωρίσουν τον τρόπο που στέκεται και κινείται.
Όλα τα παραπάνω δένουν με ένα σενάριο το οποίο πατάει στην ιστορία της πρώτης ταινίας για να μας δώσει μια νέα περιπέτεια ή οποία είναι μεν αυτοτελής, αποτελεί όμως το δεύτερο μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας. Η δράση είναι καταιγιστική, αλλά υπάρχουν και στιγμές ανάπαυλας. Ο Τζος Γουίντον όμως δεν περιμένει μόνο εκείνες τις στιγμές ανάπαυλας για να αναπτύξει τους χαρακτήρες του. Όπως κάθε καλός συγγραφέας κόμικς, τις καλύτερες προσωπικές στιγμές για τον κάθε χαρακτήρα τις δίνει κατά τη διάρκεια της δράσης. Το σενάριο είναι διανθισμένο με απίθανες ατάκες. Και ο φαν των κόμικς θα εντοπίσει πολλές αναφορές στα κόμικς. Πολλές φορές δίνει στοιχεία που βοηθούν να μαντέψεις την εξέλιξη και να νιώσεις την ικανοποίηση ότι ξέρεις κάτι που οι περισσότροι μέσα στην αίθουσα πιθανότατα δεν το ξέρουν.
Τώρα ξεκινάει η αναμονή για την τρίτη ταινία, που θα βγει το 2018 και θα έχει τίτλο The Infinity War. Ενδιάμεσα έχουμε να περιμένουμε ακόμη έξι ταινίες.
wpid-wp-1424877019546.jpeg
Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Η Εποχή Του Ούλτρον: Οι Εκδικητές Που Πάντα Ήθελα Να Δω at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta