Εκδικητές: Η Κινηματογραφική Οικογένεια

8 Μαΐου, 2015 § 0 comments

Είχα γράψει το Απρίλιο για την οικογένεια των Εκδικητών. Την νέα τους ταινία βλέπω ότι και οι κινηματογραφικοί Εκδικητές γίνονται σιγά σιγά οικογένεια. Βέβαια, χωρίς τον Χένρι Πιμ, αλλά, αλλά με δύο άλλα μέλη να παίρνουν τη θέση του.

image
Την θέση του Χένρι Πιμ στις ταινίες την καταλαμβάνουν από κοινού ο Τόνι Σταρκ/Άιρον Μαν και ο Μπρους Μπάνερ/Χαλκ. Δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση για το ότι ο Τόνι Σταρκ είναι ο πατριάρχης των κινηματογραφικών Εκδικητών. Άλλωστε από αυτόν ξεκίνησαν όλα. Από την άλλη, ο Μπρους Μπάνερ είναι ο βασανισμένος επιστήμονας που αδυνατεί να ελέγξει το εαυτό του και είναι απόμακρος από τους υπόλοιπους. Φαίνεται και από τη σχέση του με την Νατάσα/Μαύρη Χήρα, η οποία καταλαμβάνει στις ταινίες την θέση της Τζάνετ ΒανΝτάιν/Σφήκας των κόμικς.
Ο Σταρκ και ο Μπάνερ (ο πατριάρχης και ο βασανισμένος ήρωας) δημιούργησαν μαζί τον Ούλτρον. Η κινηματογραφική οικογένεια έχει λοιπόν τον ίδιο αντίπαλο στο επίκεντρό της. Ο Ούλτρον με τη σειρά του δημιούργησε το Όραμα. Όπως και στα κόμικς, δεν το έκανε μόνος του. Η Δρ Χέλεν Τσο παίζει τον ρόλο που στα κόμικς είχε παίξει ο Δρ Χόρτνον, δημιουργός του πρώτου Ανθρώπινου Πυρσού. Παρόλο που τον Πυρσό τον είδαμε σαν έκθεμα στον πρώτο Κάπτεν Αμέρικα, φαντάζομαι ότι η Marvel δεν μπορεί να παρουσιάσει έναν ήρωα με ίδιο όνομα και δυνάμεις με ένα μέλος των Τεσσάρων Φανταστικών (τα δικαιώματά τους τα έχει η Fox). Έτσι δημιούργησαν μια νέα προέλευση για το Όραμα.
Αν και δεν είχαν πολλές σκηνές από κοινού, υπάρχει στην Εποχή του Ούλτρον μια σκηνή που κλείνει το μάτι στους φαν που περιμένουν τους δύο ήρωες να γίνουν ζευγάρι. Θα τους ξαναδούμε στον καινούριο Κάπτεν Αμέρικα. Ελπίζω ο Εμφύλιος Πόλεμος να τους φέρει πιο κοντά, όπως είχαν έρθει κοντά σε έναν άλλο πόλεμο στα κόμικς, τον πόλεμο μεταξύ Σκραλ και Κρι.
Όσο για τον Πιέτρο, αυτόν δεν θα τον δούμε στο επόμενο Κάπτεν Αμέρικα. Ελπίζω να τον δούμε στο πλάι της Κρίσταλ στο Inhumans…

Tagged , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εκδικητές: Η Κινηματογραφική Οικογένεια at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta