Παιδιά Είναι, Όχι Επιχειρήματα

Ιούνιος 8th, 2015 § 0 comments

Συνήθως συμβαίνει σε συζητήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και στην πραγματική ζωή. Κυρίως όμως στο διαδίκτυο, όπου εκεί μπορεί πιο εύκολα ο καθένας να πει ό,τι ανοησία του κατέβει χωρίς να το πολυσκευτεί. Για να σε πείσει ο άλλος για τις απόψεις του, αναφέρει τα παιδιά σου. ‘Η και τα δικά του.

Οι τρεις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που κάνει ο άλλος για να αποδείξει ότι έχει δίκιο κι έχεις άδικο είναι οι εξής:
«Θα το έδινες στο παιδί σου;»
«Δηλαδή αν το παιδί σου…»
«Κι αν συνέβαινε στο παιδί σου;»
Οι ερωτήσεις αυτές είναι αυτό που λέω ερωτήσεις- παγίδες. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Δεν ενδιαφέρεται ο άλλος για τις απόψεις σου και δεν πρόκειται να τον πείσει η απάντησή σου. Ανάλογα με τι απάντηση θα δώσεις αυτός θα συμπεράνει είτε ότι είσαι ένας υποκριτής, είτε ότι είσαι χάλια γονιός. Απλά λοιπόν δεν απαντάς.
Επίσης απαράδεκτη θεωρώ και την ερώτηση «πώς θα το εξηγήσω στο παιδί μου;». Στην περίπτωση αυτή ουσιαστικά αυτός που κάνει την ερώτηση κρύβεται πίσω από το παιδί του για να καλύψει τις δικές του απόψεις. Επίσης δεν δίνεις απάντηση σε τέτοιο ερώτημα. Αν θέλει, ας το εξηγήσει.
Όταν φτάσει η συζήτηση εκεί, απλά αποχωρώ και αφήνω τον άλλο να έχει τον τελευταίο λόγο. Αν νομίσει ότι με κατατρόπωσε. Ούτως ή άλλως δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις του.

image

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Παιδιά Είναι, Όχι Επιχειρήματα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta