Εξολοθρευτής: Γενεsys – Επέστρεψε!

Ιούλιος 16th, 2015 § 0 comments

Τη χρονιά 2029 οι επαναστάτες με αρχηγό τον Τζον Κόνορ στέλνουν τον Κάιλ Ρις στο έτος 1984. Αποστολή του η προστασία της Σάρα Κόνορ, μητέρας του Τζον. Μια σειρά απροσδόκητων εξελίξεων όμως αλλάζουν ριζικά και το παρελθόν, και το μέλλον. Ποια είναι πλέον η αποστολή του Κάιλ Ρις και της Σάρα Κόνορ με τα νέα δεδομένα; Τι είναι το Γένεsys; Και ποιος είναι πλέον ο αντίπαλος΄

Οι δύο πρώτες ταινίες με τον Εξολοθρευτή είναι αξεπέραστες. Καμία από τις συνέχειες δεν προσπαθεί να αναμετρηθεί με αυτές. Κάθε νέα ταινία της σειράς μπορεί να συγκριθεί με τις ταινίες που ακολούθησαν. Η τρίτη ταινία δεν μου είχε αρέσει καθόλου. Αντίθετα η τέταρτη μου είχε αρέσει πολύ, κι ας έλειπε το στοιχείο του ταξιδιού στον χρόνο. Ο Εξολοθρευτής: Γένεsys είναι μια άξια συνέχεια της σειράς και συνάμα μια νέα αρχή.
Η ταινία τιμά τις δύο πρώτες ταινίες, αγνοεί πλήρως την τρίτη ταινία και δανείζεται τα καλύτερα στοιχεία της τέταρτης για να ξεκινήσει εκ νέου την ιστορία, φέρνοντάς την στην εποχή μας. Το αποτέλεσμα είναι μια διασκεδαστική ταινία με καταιγιστική δράση και αυτοσαρκαστικό χιούμορ όπου χρειάζεται. Από το παλιό καστ μένει μόνο ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο βλέπουμε την Εμίλια Κλαρκ (η Ντενίρις του Game Of Thrones) στον ρόλο της Σάρα Κόνορ και ο Τζάι Κόρτνεϊ (ο Βάρο από τον Σπάρτακο) στον ρόλο του Κάιλ Ρις. Ο οποίος Ρις είναι ένας από τους αγαπημένους μου κινηματογραφικούς χαρακτήρες, και χαίρομαι που βλέπω ότι στην νέα ταινία η ιστορία του εμπλουτίζεται. Η δε Κλαρκ σε κάποιες σκηνές θυμίζει φυσιογνωμικά την Λίντα Χάμιλτον, χωρίς να της μοιάζει ιδιαίτερα. Ο Σβαρτζενέγκερ από την άλλη είναι εν γνώση του μια παρωδία του παλιού του ρόλου. Ξέρει ότι έχει γεράσει και το διασκεδάζει.
Παρόλο που τα τρέιλερ φανερώνουν υπερβολικά πολλά στοιχεία από την υπόθεση, δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι ο ρόλος του Τζέι Κέι Σίμονς. Η παρουσία του είναι καθοριστική για την εξέλιξη της πλοκής. Μοναδική ανορθογραφία στο καστ είναι ο Τζέισον Κλαρκ στον ρόλο του Τζον Κόνορ, ο οποίος δεν μου άρεσε καθόλου.
Μπορεί να πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια από την πρώτη ταινία, αλλά όπως φαίνεται η σειρά δεν έχει γεράσει, ούτε είναι παρωχημένη. Και όλα δείχνουν (ελπίζω να μην έχασε κανείς την πρόσθετη σκηνή) ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Άλλωστε η ταινία τελειώνει με κάποια ερωτήματα να μένουν αναπάντητα.

TerminatorG

Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εξολοθρευτής: Γενεsys – Επέστρεψε! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta