Μείναμε Ευρώπη. Και Τώρα;

Ιούλιος 17th, 2015 § 0 comments

Τη Δευτέρα βγήκε επιτέλους βγήκε γαλανόλευκος καπνός. Είχαμε συμφωνία, ή όπως αναφέρθηκε aGreekment. Οι όροι είναι βαρείς, και η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από το αποτέλεσμα. Η έξοδός μας από την Ευρώπη αποφεύχθηκε, έστω προσωρινά. Μένει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ελπίζω σε λίγα χρόνια να μπορέσουμε να εξετάσουμε νηφάλια ό,τι έγινε από το 2010 μέχρι το 2015 και να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε μια κοινή αφήγηση. Βέβαια δυο αιώνες μετά το 1821 δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη αν ο Μαυροκορδάτος ήταν πατριώτης ή το πρώτο λαμόγιο του Νέου Ελληνικού Κράτους. Αυτό που πλέον ξέρουμε είναι ότι τερματίστηκαν οι ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να έχουμε την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Με απογοήτευσε όμως στάση της Ευρώπης. Έχω ξαναγράψει ότι σε μια τιμωρητική Ευρώπη δεν θέλω να ζω, και απλά επιθυμώ την παραμονή μας γιατί ελπίζω σε αλλαγές. Όσο όμως η Ευρώπη παραμένει υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής/Γερμανικής εκδοχής του διδύμου Μπους/Τσένεϊ, θα αρχίσω να στερεύω από επιχειρήματα για την παραμονή μας.
Στο τέλος, έναν λόγο θα έχω για να θέλω να είμαστε μέρος της Ευρώπης: Για να είναι εύκολο για τα παιδιά μου, αν θελήσουν να ρίξουν μαύρη πέτρα, να φύγουν από τω χώρα χωρίς να χρειαστεί να κάτσουν σε ουρές για μεταναστευτική βίζα.
wpid-img_20150716_222314.jpg

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Μείναμε Ευρώπη. Και Τώρα; at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta