Ταινίες Της Marvel Και Ταινίες Με Ήρωες Της Marvel

11 Αυγούστου, 2015 § 0 comments

Όλα δείχνουν ότι το νέο Fantastic Four θα είναι η πιο αποτυχημένη ταινία με ήρωες της Marvel. Με πονάει που βλέπω το δεύτερο (μετά τους Εκδικητές) πιο αγαπημένο μου κόμικ να κακοπέφτει. Δυστυχώς η Marvel δεν μπορεί για την ώρα να αποτρέψει τι θα γίνει με αυτούς τους ήρωες. Εδώ και πολλά χρόνια τα χέρια της είναι δεμένα και με αυτούς, και με άλλους χαρακτήρες της.

MarvelHeroesMovies
Πριν την αγορά της Marvel από την Disney κανείς δεν νοιάζονταν ποιος θα είχε τα δικαιώματα για ήρωες όπως οι Τέσσερις Φανταστικοί, ο Σπάιντερ-Μαν και οι X-Men. Ούτε καν η ίδια η Marvel. Άλλωστε και τα δικαιώματα των Άιρον Μαν, Κάπτεν Αμέρικα και Θορ είχαν επίσης πουληθεί σε διάφορα στούντιο. Τα στούντιο όμως διατηρούν τα δικαιώματα για ένα χρονικό διάστημα. Αν δεν γυρίσουν ταινία μέσα σε αυτό το διάστημα τα δικαιώματα επιστρέφουν στη Marvel. Όσο τα στούντιο εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα που έχουν στη διάθεσή τους γυρίζοντας ταινίες (όχι απαραίτητα sequel) διατηρούν αυτά τα δικαιώματα.
Θέληση της Disney είναι τα δικαιώματα όλων των ηρώων να επιστρέψουν στην εταιρία. Ήδη πήραν πίσω τα δικαιώματα των Daredevil, Ghost Rider, Blade και του Τιμωρού. Και μοιράζονται τον Σπάιντερ-Μαν με τη Sony. Ουσιαστικά και τον Χαλκ τουν μοιράζονται με τη Universal, αφού τυχόν ταινία με τον ήρωα (όπως το Incrdible Hulk) θα έχει διανομή από εκείνη την εταιρία. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες για να επιστρέψουν στη Marvel πρέπει να το θελήσει το στούντιο που έχει τα εκάστοτε δικαιώματα. Οι λεπτομέρειες της κάθε συμφωνίας δεν είναι ποτέ γνωστές στο κοινό. Όλοι μας μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το πόσα χρόνια έχουν στη διάθεσή τους ώστε να κρατήσουν τα δικαιώματα. Έτσι ό,τι διαβάζουμε ήδη για το μέλλον των Fantastic Four δεν βασίζεται σε πληροφορίες αλλά σε θεωρίες και ευσεβείς πόθους.
Ένα όμως είναι σίγουρο: Ότι αυτές οι ταινίες μπορεί να έχουν ήρωες της Marvel, αλλά δεν είναι ταινίες της Marvel. Η Marvel δεν έχει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των ταινιών αυτών και φυσικά δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν αποτυχία τους. Ούτε φυσικά και για την επιτυχία τους.

Tagged , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ταινίες Της Marvel Και Ταινίες Με Ήρωες Της Marvel at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta