Επιστροφή Στο Σχολείο: Ώρα Για Την Δ’ Και Β’ Δημοτικού

11 Σεπτεμβρίου, 2015 § 0 comments

Όταν είσαι γονέας μια φορά χαίρεσαι που τελειώνει το σχολείο και μια φορά που ξαναρχίζει. Ήρθε λοιπόν και φέτος η ώρα που τα παιδιά μου πάνε στην Τετάρτη Δημοτικού (η κόρη μου) και Δευτέρα (ο γιος μου).

Back2School2015
Έχει γίνει πλέον ρουτίνα. Ξεκινάει η σχολική χρονιά και ξέρεις ότι θα υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα. Συνήθως οι υπουργοί δεν κρύβονται. Μόνο πριν από δύο χρόνια ο τότε υπουργός είχε το θράσος να κάνει δήλωση ότι “Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα”. Εκείνη η χρονιά ξεκίνησε με τα περισσότερα προβλήματα. Φυσικά ο υπουργός παρέμεινε στη θέση του.
Φέτος ευτυχώς έχουμε προεκλογική περίοδο, οπότε τα προβλήματα είναι σχετικά λίγα. Τι θέμα της μεταφοράς των μαθητών έχει σχεδόν λυθεί, ενώ τα κενά υπάρχουν μεν, αλλά όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα θα δούμε αν είναι μεγάλα.
Έχω σχεδόν πειστεί ότι τελικά κανένας πολιτικός δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την παιδεία. Όταν έρθουν στην κυβέρνηση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν τις πολιτικές που ταιριάζουν στις ιδεοληψίες τους. Όταν δε έρχονται οι εκλογές, τα κόμματα βλέπουν ποιες από τις ενέργειες ή τις δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού προκάλεσαν αντιδράσεις και φτιάχνουν ένα πρόγραμμα που απλά λέει “εμείς δεν…”. Και όταν έρθει η ώρα να στείλουν τα δικά τους παιδιά στο σχολείο, προτιμούν κάποιο ιδιωτικό. Αυτό τελικά σημαίνει ότι ομολογούν είτε την αποτυχία τους είτε την αδιαφορία τους.
Και στα προβλήματα κάποιοι απλά απαντούν με νούμερα, στατιστικές και συγκρίσεις με άλλες χώρες. Υποτίθεται ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την αλήθεια.
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Επιστροφή Στο Σχολείο: Ώρα Για Την Δ’ Και Β’ Δημοτικού at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta