Τα 75 Χρόνια Του Green Lantern

Σεπτέμβριος 17th, 2015 § 0 comments

Στην πιο φωτεινή μέρα, στην πιο σκοτεινή νύχτα, κανένα κακό δεν θα μου ξεφύγει. Όσοι πιστεύουν στη δύναμη του κακού, ας προσέχουν τη δύναμή μου, το φως των Γκριν Λάντερν!

GreenLanterns
Δεν θα αρνηθώ ότι είμαι μαρβελάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζω και κόμικς της DC. Απλά δεν μεγάλωσα διαβάζοντας τις ιστορίες τους, οπότε δεν έχω το ίδιο συναισθηματικό δέσιμο. Από τους ήρωες της DC, οι δύο πιο αγαπημένοι μου έχουν το ίδιο όνομα, απλά έδρασαν με διαφορά μερικών δεκαετιών. Ο ένας είναι λέγεται Άλαν Σκοτ. Ο άλλος Χαλ Τζόρνταν. Και οι δυο είναι περισσότερο γνωστοί ως Γκριν Λάντερν (ή ελληνιστί Πράσινος Φανός).

Με τον Άλαν Σκοτ νιώθω μια ταύτιση. Είναι μηχανικός (όπως εγώ) και πατέρας δύο παιδιών (όπως εγώ). Ξεκίνησε την καριέρα του το 1940, και παρόλο που έκανε πολλά διαλείμματα στην καριέρα του ήταν ενεργός μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Μετά το Flashpoint η ιστορία του άλλαξε. Δεν έχω διαβάσει νέες του περιπέτειες για να έχω άποψη για τη νέα του εκδοχή.

Ο Χαλ Τζόρνταν είναι ένας από τους πιο πολύπαθους ήρωες της DC. Ξεκίνησε ως πιλότος, άλλαξε καριέρα πολλές φορές, μοιράστηκε τον τίτλο του Γκριν Λάντερν με πολλούς άλλους ήρωες, έγινε κακός, θυσιάστηκε για να σώσει τη γη, έγινε ο νέος Spectre και αναστήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις καλύτερες ιστορίες της DC (ας είναι καλά ο Τζεφ Τζονς) και σε μία ταινία που μπορεί να μην ήταν κακή, είχε όμως πολλά θέματα. Και οι δύο καλύτεροι φίλοι του στα κόμικς (Green Arrow και Flash) έχουν δικές τους σειρές στην τηλεόραση.

Φέτος η DC γιορτάζει τα 75 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Άλαν Σκοτ. Μαζί του γιορτάζουν και όλοι όσοι μοιράστηκαν τον τίτλο του Γκριν Λάντερν. Του εύχομαι να τα εκατοστήσουν!
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα 75 Χρόνια Του Green Lantern at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta