Όλα Τα Ίδια Μένουν

Σεπτέμβριος 21st, 2015 § 0 comments

Στις εκλογές αυτές έσπασα ρεκόρ σύντομης παραμονής στο παραβάν. Πήρα στο γρήγορα το ψηφοδέλτιο, το έβαλα στον φάκελο και έριξα τον φάκελο στην κάλπη γρήγορα πριν το μετανιώσω. Το βράδυ μετά τα exit polls βγήκα να τρέξω για να εκτονωθώ.

Ekloges2015B
Αυτό που μου έχει μείνει από τις εκλογές του 1993 ήταν η απίστευτη χαιρεκακία του ΚΚΕ επειδή ο (τότε) Συνασπισμός δεν έμπαινε στη Βουλή. Για αυτόν τον λόγο μου κακοφαίνεται το ότι οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τόση ικανοποίηση με την αποτυχία της ΛΑΕ να πιάσει το 3%. Παρόμοια ήταν η ικανοποίησή τους στις προηγούμενες εκλογές για την αντίστοιχη αποτυχία της ΔΗΜΑΡ.
Κατά τα άλλα:

  • Ο σοφός λαός αποφάσισε ότι το μνημόνιο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΕΛ πρέπει να το λουστούν.
  • Η Ελλάδα του 2015 έχει περισσότερους (υποστηρικτές των) ναζί από όσους είχε στην κατοχή.
  • Ο Καμμένος θα μάθει στον Αλέξη να γράφει με το δεξί. Στις προηγούμενες εκλογές η δικαιολογία για τη μεταξύ τους συνεργασία ήταν το «αντιμνημόνιο». Τώρα;
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητά τη στήριξη της κεντροαριστεράς για προοδευτικές αλλαγές, στήριξη που δεν θα έχει από του ΑΝΕΛ, και στη συνέχεια θα τους αδειάζει.
  • Βρίσκω άστοχο να επικαλούνται τα κόμματα την υψηλή αποχή για οτιδήποτε. Αυτοί που δεν ψήφισαν (πέρα από αυτούς που ζουν στο εξωτερικό) ουσιαστικά συμφωνούν με το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Αναρωτιέμαι πάντως πόση θα ήταν η αποχή αν οι Έλληνες του εξωτερικού είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν.
  • Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που είχε υποσχεθεί.
  • Τα άλλα κόμματα καλά θα κάνουν να δουν τι κάνουν λάθος. Είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι δεν πείστηκαν ότι η σημερινή ΝΔ είναι διαφορετική από αυτήν που απέρριψαν τον Ιανουάριο.

Είμαι πάντα αντίθετος σε πρόωρες εκλογές. Ελπίζω η νέα (παλιά) κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Καλή νύχτα και καλή τύχη.
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Όλα Τα Ίδια Μένουν at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta