Δεν Θα Πιστέψετε Τι Έκανε Αυτός Ο Υπέροχος Μπαμπάς!

Οκτώβριος 7th, 2015 § 0 comments

Μπαμπάδες που δεν έχουν ιδέα από παιδιά. Μπαμπάδες που υποχωρούν στις πιο παράλογες απαιτήσεις των παιδιών τους. Και μπαμπάδες που φέρονται ως γονείς, αλλά το παρουσιάζουν λες και είναι κάτι σπάνιο. Το μόνο που δεν βρίσκεις στα κοινωνικά μέσα είναι μπαμπάδες που είναι μπαμπάδες.

Dads
Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από τη διαιώνιση των στερεοτύπων. Ένα από αυτά είναι και το στερεότυπου του άχρηστου μπαμπά, που χρειάζεται οδηγίες για να φορέσει ένα κορμάκι στο παιδί του ή φοράει αντιασφυξιογόνα μάσκα για να του αλλάξει πάνα. Έχουν ομολογουμένως πλάκα. Αλλά διατηρούν την αντίληψη ότι όλα περνάνε από τα χέρια της μητέρας και ότι ο άντρας δεν είναι απαραίτητος. Όλα γίνονται χάριν αστεϊσμού, θα μου πείτε. Ας το δεχτώ. Όταν όμως ένας πατέρας δεν μπορεί να βρει το δίκιο του στα Ελληνικά δικαστήρια, γιατί οι δικαστές θεωρούν δεδομένο ότι η μάνα είναι καλύτερη από τον πατέρα ανεξαρτήτως περίπτωσης, τότε δεν είναι τόσο αστείο.
Στον αντίποδα, έχουμε μπαμπάδες που διαφημίζονται ότι είναι σούπερ τέλειοι, αφού ό,τι τους ζητήσει τι παιδί τους (συνήθως η κόρη τους) το πραγματοποιούν. Και το δημοσιοποιούν. Κορίτσια που βάφουν τα νύχια του μπαμπά τους. Μπαμπάδες που ντύνονται πριγκίπισσες, γιατί οι κόρες ήθελαν να ντυθούν πρίγκιπες. Ίσως να το βρίσκουν οι ίδιοι διασκεδαστικό. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει κάποιες φορές να λέμε στα παιδιά μας όχι. Πρέπει να παιδιά να μάθουν να ακούν το όχι, κάτι που θα το χρειαστούν όταν μεγαλώσουν. Όχι ότι κι εγώ δεν έχω κάνει καραγκιοζλίκια στα πλαίσια του παιχνιδιού με τα παιδιά. Είχα φροντίσει όμως να θέσω όρια. Και δεν το διέδωσα.
Κανένα από τα δύο όμως δεν με εκνευρίζει τόσο, όσο οι μπαμπάδες που διαφημίζουν το ότι φέρονται σαν μπαμπάδες. Ή μάλλον με εκνευρίζουν αυτοί που τα κοινοποιούν, με τίτλους τύπου “Αυτός ο μπαμπάς κάνει μπάνιο/αλλάζει πάνα/είναι στο σουπερμάρκετ κλπ στο μωρό του!” λες και δεν υπάρχουν άλλοι μπαμπάδες που κάνουν το ίδιο, απλά δεν το βγάζουν στο FB. Δηλαδή αν ένας μπαμπάς αξίζει συγχαρητήρια επειδή συμμετέχει στο μεγάλωμα του ίδιου του του παιδιού, οι μπαμπάδες που μεγαλώνουν παιδί μόνοι τους τι αξίζουν;
Όταν έχεις μπλογκ είναι εύκολο να μπερδέψεις το διασκεδαστικό/ενημερωτικό/χαριτωμένο με το ναρκισσιστικό. Ελπίζω ότι δεν το έχω κάνει ο ίδιος.
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Δεν Θα Πιστέψετε Τι Έκανε Αυτός Ο Υπέροχος Μπαμπάς! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta