Η Πειρατεία Σκοτώνει Τη Λογική

Οκτώβριος 23rd, 2015 § 0 comments

Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε μια ιστοσελίδα που ποτέ δεν είχα επισκεφτεί, αλλά όπως καταλαβαίνω διέθετε ταινίες και σειρές προς δωρεάν θέαση. Αμέσως άρχισαν οι αντιδράσεις. Για μια φορά ακόμη, λοιπόν, η επικαιρότητα μου δίνει πάσα για να γράψω τις απόψεις μου για ένα θέμα.

Το έχω σχολιάσει και στο παρελθόν: Κάθε φορά που συλλαμβάνεται κάποιος παράνομος του οποίου η παρανομία δεν μας ενοχλεί, αμέσως βγάζουμε τις μεζούρες και αρχίζουμε να μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη (την παρανομία). Η επωδός γνωστή: «Δεν πάνε να πιάσουν τους άλλους πρώτα»!
Το ότι μια παράνομη πράξη δεν μας ενοχλεί ή επωφελούμαστε από αυτήν δεν την κάνει λιγότερο παράνομη. Και το ότι δεν έπιασαν τον Α, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια στον Β. Πόσο μάλλον όταν το να πιάσουνε τον Α δεν είναι αρμοδιότητα αυτού που έπιασε τον Β.
Ευτυχώς εδώ δεν είμαστε Αμερική, όπου μαθητές λυκείου ή φοιτητές τιμωρήθηκαν με βαρύτατα πρόστιμα επειδή μοιράστηκαν τραγούδια ή ταινίες. Αλλά όταν ο άλλος κερδίζει από την πειρατεία, τότε ναι είναι παράνομο όπως και να το δούμε. Δεν έχει σημασία αν βγάζει πολλά ή λίγα.
Αυτό που θα μπορούσαν οι εταιρείες να κάνουν για να αποτρέψουν την πειρατεία είναι να βρουν τρόπο θα διαθέσουν το υλικό τους στο κοινό με οικονομικό τρόπο. Στο εξωτερικό ήδη υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Amazon Prime, και θα μπορούσαν να λανσάρουν και μια υπηρεσία δωρεάν διάθεσης με διαφημίσεις, στα πρότυπα του Spotify ή του Flixter. Στην Ελλάδα οι μόνες συνδρομές είναι για πακέτα που περιλαμβάνουν κανάλια που ούτως ή άλλως δεν ενδιαφερόμαστε να δούμε.
Έχω εργαστεί ως προγραμματιστής. Θα μου κακοφαίνονταν αν τα προγράμματα τα οποία είχα αναπτύξει μπορούσε ο καθένας να το βρει δωρεάν. Πιστεύω ότι ο πρέπει να αμειβόμαστε για την εργασία μας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν δέχομαι εκλογικεύσεις.
Hook
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Η Πειρατεία Σκοτώνει Τη Λογική at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta