Όλοι Πιστεύουμε Στον Άγιο Βασίλη!

Δεκέμβριος 16th, 2015 § 0 comments

Για τα παιδιά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Όσο μεγαλώνουν όμως, η πίστη στον Άγιο κλονίζεται. Κάτι οι συζητήσεις με μεγαλύτερα παιδιά, κάτι κάποιος μεγάλος που θα του ξεφύγει (ηθελημένα και μη) κάτι, αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες. Κακώς όμως. Γιατί ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Και οι γονείς πιστεύουμε σε αυτόν, κι ας μην το παραδεχόμαστε.

Το σίγουρο είναι ότι ο Άγιος δεν έχει την εμφάνιση με την οποία όλοι τον έχουμε μάθει. Και δεν ζει στον Βόρειο Πόλο. Δεν έρχεται με το έλκηθρο και δεν περνάει από την καμινάδα. Γιατί δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Ο Άγιος Βασίλης είναι πνεύμα. Αν φαίνεται να τα κάνει όλα αυτά, είναι γιατί εμείς τον βοηθάμε να τα πετύχει. Χωρίς εμάς τους γονείς, τους ουσιαστικούς αντιπροσώπους του στον υλικό κόσμο, αδυνατεί να εκτελέσει τον σκοπό του, ο οποίος είναι κάθε Πρωτοχρονιά (ή Χριστούγεννα για κάποιους) να φέρει χαρά στα παιδιά.
Οι γονείς αναλαμβάνουμε το πιο δύσκολο έργο. Να παραδώσουμε στο παιδιά το δώρο του Άγιου. Το οποίο συνήθως είναι το καλύτερο δώρο που θα πάρουν μέσα στη χρονιά. Τα δώρα που θα πάρουν από εμάς είναι ασήμαντα μπροστά στο δώρου από τον Άγιο. Και έτσι πρέπει. Η χαρά του παιδιού είναι πολύ σημαντικότερη από τον ανταγωνισμό για το ποιος κάνει τα καλύτερα δώρα.
Κάθε φορά λοιπόν που δίνουμε χαρά στα παιδιά μας μέσα στις γιορτινές ημέρες, τιμάμε τη μνήμη του Άγιου Βασίλη. Γιατί κι εμείς πιστεύουμε σε αυτόν. Και όσο πιστεύουμε σε αυτόν, όσο δίνουμε στα παιδιά μας δώρα εκ μέρους του, ο Άγιος Βασίλης θα υπάρχει.
DearSanta
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Όλοι Πιστεύουμε Στον Άγιο Βασίλη! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta