Καλώς Ήρθατε Στις Τάξεις Μας! #equalityGR

Δεκέμβριος 23rd, 2015 § 0 comments

Ήταν αίτημα χρόνων. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη, απαντούσε η άλλη πλευρά. Τελικά η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια είναι γεγονός. Πλέον οι σχέσεις και αυτών των συμπολιτών μας θα μπορούν να έχουν μια νομική υπόσταση. Είναι μια μικρή νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όποτε άκουγα το επιχείρημα ότι «η κοινωνία δεν είναι έτοιμη» μουρμούριζα «ε και;» Γιατί η κοινωνία δεν είναι ποτέ έτοιμη για αλλαγές. Ήταν έτοιμη η Αμερική για ίσα δικαιώματα στους μαύρους; Αυτό δεν σήμαινε ότι έπρεπε να υπάρχουν διαχωρισμοί. Έτσι κι εδώ. Κάποια στιγμή θα το συνηθίσει ο κόσμος. Ήδη σήμερα ο κόσμος είναι πιο δεκτικός σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.
Φυσικά δεν είναι αρκετό. Τα ΛΟΑΤ άτομα θα συνεχίζονται να υφίστανται μπούλινγκ και διακρίσεις. Υπάρχει πάντα και το αίτημα για πλήρη δικαιώματα σε γάμο και οικογένεια. Υπάρχει αίτημα για αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα τρανς άτομα. Και υπάρχουν πάντα οι συντηρητικές φωνές που εκφράζουν άποψη για θέματα που δεν τους αφορούν.
Η κοινωνία μόνο μπροστά μπορεί να πηγαίνει. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται κι άλλα βήματα. Επόμενο αίτημα θα πρέπει να είναι κατά την άποψή μου να δίνονται δικαιώματα στον ένα σύντροφο να υιοθετεί τα παιδιά του άλλου. Από την πλευρά μου περιμένω τη μέρα που θα διαβάζουμε μπλογκ από μπαμπάδες ή μαμάδες από οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, όπως υπάρχουν πολλά και καλά παρόμοια μπλογκ στο εξωτερικό.
OverTheRainbow
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Καλώς Ήρθατε Στις Τάξεις Μας! #equalityGR at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta