Ο Καλόσαυρος: Οι Φίλοι Είναι Η Οικογένεια Που Διαλέγουμε

Δεκέμβριος 21st, 2015 § 0 comments

Σε έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας, ο Άρλο είναι ένας ασυνήθιστα μικρός απατόσαυρος που ζει με την οικογένειά του. Μετά από μια καταιγίδα ο πατέρας του θα χαθεί. Όταν θα βρεθεί ο ίδιος μακρυά από την οικογένειά του θα ξεκινήσει η οδύσσεια της επιστροφής, παρέα με τον Σπόρο, έναν μικρό άνθρωπο. Ποιοι από όσους θα συναντήσει στη διαδρομή θα τον βοηθήσουν και ποιοι θα προσπαθήσουν να τον παγιδέψουν; Πώς θα εξελιχθεί η συνύπαρξη με τον Σπόρο; Και πώς θα καταφέρουν ο Άρλο και ο Σπόρος να μιλήσουν την ίδια γλώσσα;

https://www.youtube.com/watch?v=33WTIL90VMo
Ο Καλόσαυρος, η νέα ταινία της Pixar, έχει την ατυχία να προβληθεί μόλις μερικούς μήνες από Τα Μυαλά Που Κουβαλάς, έναν θρίαμβο για την εταιρία από κάθε άποψη. Έτσι, είναι καταδικασμένη να τη θυμάται ο κόσμος ως «Η Άλλη Ταινία Της Pixar Μέσα Στο 2015». Προσωπικά προτιμώ να την κρίνω από μόνη της και να μην μπω στη διαδικασία της σύγκρισης.
Η Pixar μας έχει συνηθίσει να μας εκπλήσσει με την ευρηματικότητά της και τις υπέροχες εικόνες της. Ο Καλόσαυρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο τρόπος με τον οποίο οι δημιουργοί πετυχαίνουν να δείξουν τους δεινόσαυρους να κάνουν ανθρώπινες δουλειές, χωρίς όμως να καταφεύγουν στη λύση του ανθρωπομορφισμού είναι εντυπωσιακός. Και η σκηνή με τις πυγολαμπίδες είναι από τις πιο όμορφες σκηνές που έχουμε δει σε ταινία της Pixar.
Από άποψη πλοκής η ταινία θυμίζει την Οδύσσεια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής ο Άρλο και ο Σποτ συναντούν διάφορα είδη δεινοσαύρων, κάποια φιλικά, κάποια όχι. Από τις συναντήσεις, η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή με τους τυραννόσαυρους. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η σκηνή κάνει μια σινεφίλ αναφορά στα γουέστερν του Τζον Φορντ και του Χάουαρντ Χοκς. Μέχρι και η μουσική σε εκείνη τη σκηνή φέρνει στον νου καουμπόηδες να καλπάζουν στα άλογά τους.
Από την ταινία δεν λείπει η συγκίνηση. Η σκηνή όπου ο Άρλο και ο Σποτ επικοινωνούν ουσιαστικά μεταξύ τους είναι αδύνατο να μη φέρει δάκρυα στα μάτια, ειδικά στους μεγαλύτερους θεατές. Και φυσικά το τέλος, παρόλο που είναι μάλλον προβλέψιμο, δείχνει την αξία της φιλίας και της οικογένειας. Γιατί όταν θέλουμε το καλό του φίλου μας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες.
TheGoodDinosaur
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο Καλόσαυρος: Οι Φίλοι Είναι Η Οικογένεια Που Διαλέγουμε at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta