Ο Άγιος Βασίλης Είναι Άδικος

Δεκέμβριος 3rd, 2015 § 2 Σχόλια

Δεκέμβρης. Τα παιδιά (όλων των ηλικιών) αρχίζουν να γράφουν το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Γιατί ο Άγιος κάνει διακρίσεις, και σε κάποια παιδιά είναι πιο γενναιόδωρος σε σχέση με άλλα.

Ας φανταστούμε τον κάτωθι διάλογο:
Παιδί: Φέτος ο Άγιος Βασίλης θέλω να μου φέρει ένα iPad.
Γονέας: Ο Άγιος Βασίλης φέρνει μόνο παιχνίδια, δεν φέρνει iPad.
Παιδί: Μα στον Κωστάκη έφερε iPad.
Ή άλλος διάλογος:
Παιδί: Θέλω να μου φέρει την Barbie πριγκίπισσα, τη παλάτι της και την άμαξά της.
Γονέας: Ο Άγιος Βασίλης φέρνει ένα δώρο.
Παιδί: Μα η Μαιρούλα πήρε τρία δώρα.
Σαν γονείς στο θέμα του Άγιου Βασίλη περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί. Πρέπει να μετριάσουμε τις προσδοκίες των παιδιών, χωρίς να χαλάσουμε όμως τη μαγεία. Τέτοιοι διάλογοι μας βάζουν σε πολύ δύσκολη θέση. Μία λύση είναι να λέμε στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται την άδειά μας για το τι θα φέρει, αλλά έτσι γινόμαστε οι κακοί. Είχα διαβάσει ένα νουθετικό άρθρο πέρσι που έλεγε ότι πρέπει οι γονείς να μην κάνουμε ακριβά δώρα εκ μέρους του Άγιου, για να μην αισθάνονται αδικημένα τα άλλα παιδιά. Διαφωνώ με αυτή την άποψη. Πώς μπορούμε να επιβάλλουμε στον άλλο το πώς θα περάσει στις γιορτές;
Στο σπίτι μου γινόμαστε συνήθως οι κακοί που δίνουν την άδεια στον Άγιο. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
BadSanta
Tagged ,

§ 2 Responses to Ο Άγιος Βασίλης Είναι Άδικος"

  • Ο/Η Elinablog λέει:

    Εγώ έχω, αλλά τον έχω δοκιμάσει σε μικρότερες ηλικίες. Σε εσάς αμφιβάλλω αν θα πιάσει. Εμείς τον ρωτάμε. Βρίσκουμε το δώρο, εκτυπώνουμε τη φωτογραφία του από το internet, τη στέλνουμε και ρωτάμε αν προλαβαίνει να μας φτιάξει ίδιο. Προς το παρόν όλα τα μπόρεσε, αλλά για το φετινό που ζήτησε τσάντα για το σχολείο με ροδάκια αλλά σε σχέδιο που μάλλον έχει εξαντληθεί και δε διαπραγματεύεται καθόλου τα ροδάκια (γιατί χωρίς τη βρήκα), μάλλον μπορεί να μας πει ότι δεν μπορεί να μας φτιάξει αυτό, αλλά κάποιο άλλο που θα ζητήσουμε. Ότι θα έφτανε μέρα που θα τα έκανα όλα αυτά, ποτέ δεν το φανταζόμουν!

    • Ο/Η ChrisMaGR λέει:

      Εσείς έχετε πάει την αφήγηση σε άλλο επίπεδο. Σε εμάς αποκλείεται να πιάσει, εφόσον δεν υπάρχει προηγούμενο. Συπήθως ο Άγιος προμηθεύεται τα δώρα στις 30-31 Δεκεμβρίου, αφού μέχρι τελευταία στιγμή αυτό που ζητούν αλλάζει. Κάποιες χρονιές βέβαια κατέληξε να αυτοσχεδιάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο Άγιος Βασίλης Είναι Άδικος at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta