The Following: Στο Κυνήγι Των Κατά Συρροή Δολοφόνων

Φεβρουάριος 11th, 2016 § 0 comments

Ο Τζο Κάρολ ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους κατά συρροή δολοφόνους. Οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψή του, όσα από τα θύματά του είχαν επιζήσει προσπαθούν ακόμη να ξεχάσουν την εμπειρία τους. Ανάμεσά τους είναι και ο Ράιαν Χάρντι, ο αστυνομικός που τον συνέλαβε. Τι θα ξαναφέρει τον Κάρολ στην επικαιρότητα; Τι ανοιχτούς λογαριασμούς έχει ο Κάρολ με τον Χάρντι; Και τι ετοιμάζουν οι ακόλουθοι του Κάρολ;

https://youtu.be/qKOJxVsncys
Ο Κέβιν Γουίλιαμσον έχει γράψει μεταξύ άλλων το σενάριο για το πρώτο Scream και για το Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι. Είναι λοιπόν προφανές ότι ξέρει από κατά συρροή δολοφόνους. Με τέτοια εμπειρία και με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μπέικον είναι λογικό να θέλει να δει κάποιος τη σειρά The Following, μια σειρά που ξεκίνησε το 2013 και κράτησε τρεις σεζόν.
Τη σειρά την είδα μέχρι το τέλος. Μπορώ να πω ότι ήταν μια άνιση σειρά. Μεγάλο ατού ήταν ο πρωταγωνιστής, που μαζί με τον Τζέιμς Πούριφοϊ που έκανε τον Τζο Κάρολ ήταν ένα πολύ ωραίο δίδυμο. Θα ήθελα να τους δω μαζί σε περισσότερες σκηνές. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή η σχέση τους θα μετατρέπονταν στην bromance εκδοχή της σχέσης του Χάνιμπαλ Λέκτερ με την Κλαρίς Στάρλινγκ. Σε αυτό το θέμα δεν έγινε η επιθυμία μου πραγματικότητα.
Όταν ξεκίνησα να παρακολουθώ τη σειρά αρχικά πίστευα ότι πρόκειται για ένα procedural, όπου σε κάθε επεισόδιο θα βλέπαμε έναν νέο ακόλουθο του Κάρολ, με το FBI να τους κυνηγάει. Στα πρώτα επεισόδια όντως ακολουθούν αυτό το format, στη συνέχεια όμως γίνεται σε σειρά συνέχειας (serial). Το βασικό στοιχείο ήταν το ότι δεν ήξερες ποιος θα αποκαλυφθεί ότι είναι ακόλουθος. Κάποια στιγμή τα πράγματα γίνονται απελπιστικά για τους ήρωες. Στην πρώτη σεζόν όμως οι σεναριογράφοι είναι τσαπατσούληδες όσον αφορά στην απόδοση του FBI. Οι αντιδράσεις των πρακτόρων είναι τόσο ανόητες, που δεν είσαι σίγουρος αν είναι κρυφά ακόλουθοι κι αυτοί ή είναι απλά ανίκανοι. Στη δεύτερη σεζόν αυτό ευτυχώς το διορθώνουν. Ακόμα όμως όποτε βλέπω σε μια σειρά τους πράκτορες του FBI να φέρονται ηλίθια λέω ότι «έπαθαν Following».
Στη δεύτερη σεζόν η ιστορία γίνεται εντελώς εξωφρενική. Κάποια στιγμή ήθελα να τη σταματήσω. Όταν έβλεπα την έρευνα του Χάρντι και των υπόλοιπων πρακτόρων του FBI όλα ήταν μια χαρά. Όταν άρχιζαν να δείχνουν τους δολοφόνους εκεί οι σκηνές ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά. Η σεζόν όμως τελειώνει ικανοποιητικά, και ουσιαστικά κλείνει την ιστορία που που ξεκίνησε από το πρώτο επεισόδιο.
Πέρα από την τάση να σοκάρει με τις αποκαλύψεις, η σειρά σόκαρε και με το πόσοι από τους πρωταγωνιστές σκοτώνονται κατά τη διάρκεια των τριών σεζόν. Η τρίτη σεζόν έχει ελάχιστους κοινούς πρωταγωνιστές με την πρώτη. Γενικά σαν σεζόν ήταν προβληματική, αφού οι σεναριογράφοι δεν φαίνονταν σίγουροι για το πού ήθελαν να πάνε την ιστορία. Τελικά αν και δίνεται ένα τέλος στην ιστορία, η σεζόν τελειώνει με κάποια ερωτηματικά, στα οποία προφανώς θα δίνονταν απάντηση στην τέταρτη σεζόν, εφόσον έπαιρναν έγκριση. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι το τέλος της σειράς είναι ικανοποιητικό για τον θεατή.
TheFollowingS01Cast
Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το The Following: Στο Κυνήγι Των Κατά Συρροή Δολοφόνων at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta