Η Επιστροφή: Η Εκδίκηση, Κινητήριος Δύναμη

Φεβρουάριος 15th, 2016 § 0 comments

Ο Χιου Γκλας πέφτει θύμα επίθεσης από μία αρκούδα, ενώ η ομάδα του καταδιώκεται από ινδιάνους. Αυτοί που μένουν πίσω για να αναλάβουν τη φροντίδα του τον εγκαταλείπουν για να υποκύψει στα τραύματά του, αφού προηγουμένως ο Τζον Φιτζέραλντ, ένας από αυτούς, είχε σκοτώσει τον γιο του Γκλας. Ο Γκλας όμως συνέρχεται και ξεκινάει την πορεία του για να εκδικηθεί για τον χαμό του γιου του. Από τι κακουχίες πρέπει να επιβιώσει ο Γκλας; Γιατί τους καταδιώκουν οι ινδιάνοι; Και θα καταφέρει ο Γκλας να πάρει την εκδίκησή του από όσους τον νόμιζαν νεκρό;

https://www.youtube.com/watch?v=AoZCEeLT0Qk
Από μακριά η φύση είναι πανέμορφη. Αν πλησιάσεις κοντά όμως, βλέπεις την αγριότητά της. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς βλέποντας την ταινία Η Επιστροφή του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Τα υπέροχα μακρινά πλάνα εναλλάσσονται με σκηνές αγριότητας, είτε επειδή οι άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται είτε επειδή ο Λιονάρντο ΝτιΚάπριο, υποδυόμενος τον Χιου Γκλας, προσπαθεί να ξεφύγει από όσους τον καταδιώκουν. Γιατί στις περισσότερες σκηνές βέβαια υπεύθυνος για την αγριότητα είναι ο άνθρωπος, ο οποίος λέει ψέμματα, απειλεί και σκοτώνει.
Περίμενα να δω ένα one man show από έναν ΝτιΚάπριο που «αγωνίζεται» να κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ. Δεν το είδα. Ναι, ο πρωταγωνιστής είναι εξαιρετικός στον ρόλο του, δεν είναι όμως μόνος του. Πλαισιώνεται από ένα πολύ καλό καστ στους Β’ ρόλους. Η ερμηνεία του ΝτιΚάπριο δεν είναι υπερβολική. Ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι στις περισσότερες σκηνές είναι μόνος του, μιλάει ελάχιστα. Το παίξιμο το κάνει με το πρόσωπο και τα μάτια του. Και πείθει ότι πονάει αγωνιωδώς, και σωματικά και ψυχικά.
Ο σκηνοθέτης είναι φέτος για μια ακόμα φορά υποψήφιος. Ήδη πήρε μια φορά το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το περσινό Birdman. Δεν αποκλείεται κερδίσει το Όσκαρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που στο παρελθόν συνέβη άλλες δύο φορές. Η διάρκεια της ταινίας είναι δυόμιση ώρες, κάτι που αντιλήφθηκα μόνο όταν τέλειωσε η ταινία.
TheRevenant
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Η Επιστροφή: Η Εκδίκηση, Κινητήριος Δύναμη at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta