Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε: Η Τζίλιαν Φλιν Μας Συστήνει Έναν Νέο Μισητό Χαρακτήρα

10 Μαρτίου, 2016 § 0 comments

Στην πέμπτη επέτειο του γάμου του ο Νικ Νταν διαπιστώνει ότι η σύζυγός του Έιμι είναι εξαφανισμένη. Η έρευνα της αστυνομίας δείχνει ανθρωποκτονία με κύριο ύποπτο τον ίδιο. Όσο περνούν οι μέρες όμως ο Νικ ανακαλύπτει πράγματα για τη χαμένη του σύζυγο που δεν υποψιάζονταν καν. Τι μυστικά κρύβει ο ίδιος ο Νικ; Πώς ήταν ο γάμος του ζευγαριού μέχρι εκείνη τη μοιραία μέρα; Και πόσο ενοχοποιητικό για τον Νικ είναι το ημερολόγιο που άφησε πίσω της η Έιμι;

GillianFlynnGoneGirl
Θα προσπαθήσω να μην αποκαλύψω τίποτα για την πλοκή του βιβλίου Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε της Τζίλιαν Φλιν, αν και είναι δύσκολο. Το βιβλίο μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον πριν ακόμη αρχίσει να γυρίζεται η ομώνυμη ταινία. Την οποία ταινία δεν έχω δει ακόμα, αλλά έχοντας πλέον διαβάσει το βιβλίο θέλω οπωσδήποτε να τη δω. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή που δεν θέλεις να το αφήσεις.
Αφηγητές της ιστορίας είναι ο Νικ και η Έιμι και εναλλάσσονται από κεφάλαιο σε κεφάλαιο. Η αφήγηση του Νικ είναι σε πραγματικό χρόνο, ενώ της Είμι είναι αποσπάσματα από το ημερολόγιό της που ξεκινούν με τη γνωριμία του ζευγαριού και φτάνουν μέχρι την περίοδο πριν αυτή εξαφανιστεί. Όσο το διαβάζεις, αρχίζεις να υποψιάζεσαι το τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Ακόμη κι αν το μαντέψεις όμως δεν έχει σημασία. Η ιστορία έχει τόσες ανατροπές που μέχρι την τελευταία σελίδα θέλεις να δεις τι θα συμβεί μετά.
Αυτό που κάνει το βιβλίο τόσο απολαυστικό είναι ότι όσο διαβάζεις το βιβλίο και οι δυο αφηγητές γίνονται όλο και πιο αντιπαθητικοί. Έτσι δεν παίρνεις το μέρος κανενός από τους δύο. Απλά κάθεσαι αναπαυτικά και παρακολουθείς την ιστορία τους. Αλλά ακόμη κι αν αρχίσεις να παίρνεις το μέρος του ενός, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την ευρηματικότητα του άλλου.
Το βιβλίο το διάβασα στα Αγγλικά. Στα Ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, όπως και τα άλλα δύο βιβλία της Τζίλιαν Φλιν.
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε: Η Τζίλιαν Φλιν Μας Συστήνει Έναν Νέο Μισητό Χαρακτήρα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta