Το Βιβλίο Της Ζούγκλας: Η Δύναμη Της Αγέλης

Απρίλιος 25th, 2016 § 0 comments

Ο Μόγλης μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων που τη θεωρεί και δική του οικογένεια. Αναγκάζεται όμως να εξοριστεί επειδή ο Σιρ Καν, ένας απειλητικός τίγρης θέλει να τον σκοτώσει. Ο Σιρ Καν όμως δεν σκοπεύει να ησυχάσει αν δεν σκοτώσει τον Μόγλη. Πώς βρέθηκε ο Μόγλης στη ζούγκλα; Πώς συνεργάζεται με τον πάνθηρα Μπακίρα και τον Αρκούδο Μπαλού; Και ποιες ικανότητές του τον καθιστούν χρήσιμο στα άλλα ζώα;

https://youtu.be/YYfRmNFTgq0
Η νέα ανάγνωση από την Disney των κλασσικών της παραμυθιών είναι η νέα παράδοση που ξεκίνησε με την Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων και τη Maleficent. Το Βιβλίο Της Ζούγκλας είναι λοιπόν η δεύτερη φορά που η Disney διασκευάζει τις ιστορίες του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, με πρώτη φυσικά την κλασσική ταινία του 1967. Στη νέα ταινία ο Μόγλης δεν είναι κινούμενο σχέδιο, αλλά τον υποδύεται πολύ επιτυχημένα ο μικρός Νιλ Σέθι ο οποίος συναναστρέφεται ζώα τα οποία είναι μεν σχεδιασμένα στον υπολογιστή, είναι όμως τόσο ρεαλιστική η απεικόνισή τους που μοιάζει σαν να παίζουν πραγματικά ζώα. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία πολύ θεαματική και κυρίως πολύ διασκεδαστική. Είναι περιπέτεια που αποκλείεται να μην αφήσει ικανοποιημένους παιδιά και μεγάλους, και φυσικά με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ που λειτουργούν πολύ καλά και κάνουν την ταινία τόσο ευχάριστη. Φυσικά ο σκηνοθέτης Τζον Φαβρό δεν παραλείπει να αποτίσει έναν φόρο τιμής στην παλαιότερη ταινία, κυρίως με δυο μουσικές στιγμές, από τις οποίες η μία λειτουργεί πολύ καλά, η άλλη όχι και τόσο.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLzXAOiTPtpic0QiIZx9lncfFFjb-GRaHS
Η ταινία μιλάει για την οικογένεια, τη φιλία, και την ανάγκη τήρησης των νόμων. Αυτό που κάνει τον Σιρ Καν τόσο μισητό ανάμεσα στα ζώα είναι το ότι δεν υπακούει στους νόμους της ζούγκλας. Μιλάει επίσης και για την ομαδικότητα, και το πώς για να πετύχει μια ομάδα πρέπει ο καθένας να βάλει αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Στην αρχή της ταινίας οι λύκοι δεν επιτρέπουν στον Μόγλη να εξασκήσει τα ταλέντα του. Πρέπει να φέρεται σαν λύκος, κι ας μην είναι λύκος. Η νίκη έρχεται μόνο όταν ο Μόγλης δείξει ότι όλα αυτά τα ταλέντα που έχει είναι χρήσιμα για την επιβίωση στη ζούγκλα. Άλλωστε, ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει νύχια ή γούνα, έχει όμως μυαλό, κι αυτό είναι που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Μόγλης για να επικρατήσει.
JungleBook2016
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Βιβλίο Της Ζούγκλας: Η Δύναμη Της Αγέλης at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta