Game of Thrones: Επιστροφές Και Αποχαιρετισμοί

28 Ιουνίου, 2016 § 0 comments

Ο Βορράς είναι σε αναταραχή: Η Νυχτερινή Φρουρά έχει χάσει τον αρχηγό της, ενώ το Γουίντερφελ αναζητεί την Κυρά του. Στην Πρωτεύουσα η Σέρσι σχεδιάζει την εκδίκησή της. Και στη Μιρίν ο Τίριον καλείται να αναπληρώσει το κενό που δημιούργησε η απουσία της Βασίλισσας. Ποια είναι η νέα αποστολή της Άρια κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της; Τι μυστικά του παρελθόντος αποκαλύπτονται στα οράματα του Μπραν; Και τι συμμάχους βρίσκει η Ντενέρις στην εκστρατεία της για το Γουέστερος;
Προσοχή: Ακολουθούν Spoilers!


Η τέταρτη και η πέμπτη σεζόν του Game Of Thrones μου είχαν φανεί μέτριες. Αλλού έτρεχαν και αλλού ξεχείλωναν την πλοκή, αφήνοντας στο διάβα τους ασάφειες και αντιφάσεις. Η έκτη σεζόν με αποζημίωσε: Ξεκίνησε με αποκαλύψεις και ανατροπές, και τέλειωσε με δύο αριστουργηματικά επεισόδια που θα τα θυμόμαστε σαν δύο από τα καλύτερα επεισόδια σειράς που είδαμε ποτέ.
Βέβαια κάπου στα μισά της σεζόν φάνηκε σαν να μην ξέρουν οι δημιουργοί της σειράς προς τα πού θα κατευθύνουν την πλοκή. Η επιστροφή του Σκύλου δεν είχε πρόσθεσε τίποτα στην αφήγηση, και φάνηκαν να μας ετοιμάζουν για μεγάλες αποκαλύψεις και ανατροπές (μονομαχία Σκύλου-Βουνού, Λαίδη Σκληροκαρδη) που δεν ήρθαν ποτέ. Και υπήρξαν φορές που η ιστορία της Άρια δεν έβγαζε κανένα νόημα. Τώρα όμως που η σεζόν ολοκληρώθηκε μπορώ να παραβλέψω όσα δεν μου άρεσαν.
Αναγνωρίζω στου δημιουργούς ότι επέλεξαν να αφηγηθούν την ιστορία τους όπως οι ίδιοι θέλουν κι όχι όπως τους προστάζουν οι φαν. Ενώ “ξέραμε” ότι ο Τζον θα αναστηθεί, και υποπτευόμασταν και τον τρόπο, η “ανάσταση” δεν συνέβη αμέσως. Οι δημιουργοί προτίμησαν να αναπτύξουν τους σχετικούς χαρακτήρες πριν προχωρήσουν στην πολυπόθητη επιστροφή του Τζον. Αλλά και στο θέμα των Μπόλτων και των Φρέι το χειρίστηκαν ιδανικά. Ήξεραν ότι όλοι θέλουμε να τους δούμε να τιμωρούνται, αλλά φρόντισαν να τους εξυψώσουν και να τους αναδείξουν σαν νικητές πριν μας δείξουν την πολυαναμενόμενη πτώση. Ήξεραν ότι όσο πιο μεγάλο το ύψος, τόσο μεγαλύτερη και η πτώση. Και άφησαν τις δύο αδερφές Σταρκ να πάρουν την εκδίκησή τους. Τον μεν Μπόλτον τον ανέλαβε η Σάνσα, τον δε Φρέι η Άρια. Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη στο Γουέστερος.
Στην άλλη άκρη του κόσμου του Game Of Thrones η Ντενίρις ξεκινά ως αιχμάλωτη των Ντοθράκι. Αφού κάψει τους φύλαρχους γίνεται ηγέτιδα και επιστρέφει στη Μιρίν έτοιμη να υπερασπιστεί την πόλη. Και ενώ δείχνει να γίνεται αδίστακτη και ίσως και επικίνδυνη, όταν έρθει η ώρα να συμμαχήσει με τους Γκρέιτζοϊ θέτει έναν όρο: Όχι επιδρομές. Και με αυτόν τον τρόπο μας καθησυχάζει για τον φόβο που έχουμε για το ότι παίρνει μαζί της τους Ντοθράκι στο Γουέστερος.
Η Σέρσι κάνει κι αυτή τη δική της διαδρομή. Μετά από τον εξευτελισμό της ετοιμάζει την εκδίκησή της. Και όταν ο ίδιος της ο γιος (σε συνεργασία με τη Μάρτζερι) της ανατρέψουν τα σχέδια, καταστρώνει ένα νέο. Και καταλήγει να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει ο Τρελός Βασιλιάς και τον απέτρεψε ο Τζέιμι σκοτώνοντας τον. Και ήθελε να κάνει και η Ντενίρις, πριν ο Τίριον τη συμβουλέψει ότι είναι κακή ιδέα. Η επόμενη σεζόν θα είναι η εξύψωση της Σέρσι, πριν από την αναπόφευκτη πτώση.
Μετά από απουσία μίας σεζόν, είδαμε και την επιστροφή του Μπραν. Και μαζί του εξερευνήσαμε το παρελθόν του Γουέστερος. Μας αποκαλύφθηκαν δύο πράγματα: Κάτι που περιμέναμε (ποιοι είναι οι γονείς του Τζον) και κάτι που δεν φανταζόμασταν (Χόντορ).
Η επόμενη σεζόν είναι τουλάχιστον εννιά μήνες μακρυά. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτης σεζόν είχε ιστορίες πέρα από τα βιβλία, οι σεναριογράφοι όμως δεν παρέλειπαν να εμπλουτίζουν το σενάριο με μικρές στιγμές από τα βιβλία. Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην έβδομη σεζόν. Αμφιβάλλω αν ο Τζορτζ ΡΡ Μάρτιν θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του πριν την ολοκλήρωση της σειράς. Ούτως ή άλλως μου φαίνεται απίθανο η εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία να είναι παρόμοια. Είναι καλύτερα να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία στην τηλεόραση, και στη συνέχεια να διαβάσουμε τι τέλος δίνει ο ίδιος ο Μάρτιν στα βιβλία του.
Το Game Of Thrones εδώ και καιρό δεν είναι μια απλή σειρά. Είναι φαινόμενο. Αμέσως μετά την προβολή του κάθε επεισοδίου το ίντερνετ γεμίζει με spoilers και memes. Όποιος είναι φαν και δεν του αρέσουν τα spoilers είναι αναγκασμένος να μην είναι online από την ώρα που θα προβληθεί το επεισόδιο μέχρι την ώρα που θα το δει ο ίδιος. Προσωπικά μόνο ένα ή δύο επεισόδια της έκτης σεζόν τα είδα χωρίς να έχω ακούσει απολύτως τίποτα. Αφού δεν έχω την πολυτέλεια να βλέπω το κάθε νέο επεισόδιο πρωί πρωί (όπως την είχα με το Lost), πρέπει να προσπαθήσω στην επόμενη σεζόν να θωρακιστώ καλύτερα.
GOT_S06
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Game of Thrones: Επιστροφές Και Αποχαιρετισμοί at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta