#Brexit, Νηφάλια

Ιούνιος 27th, 2016 § 0 comments

Η σκόνη από το μεγάλο μπαμ του Brexit δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Άρχισαν τα σχόλια για «ΟΧΙ» που πάει να γίνει «ΝΑΙ», αρχίζουν να βγαίνουν διάφορες ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας και η Ευρώπη στο «θέλω τον χρόνο μου» της Μεγάλης Βρετανίας απαντά «φύγε από τα μάτια μου άπιστη!». Εν τω μεταξύ, στη μεν Ελλάδα όλοι γίναμε ειδικοί, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία άρχισε μια μερίδα ψηφοφόρων της εξόδου βρίσκουν νομιμοποίηση στο να βγάλουν τον χειρότερό τους εαυτό.

As these seem like incidents we should all be aware of I've made an album for them.

Δημοσιεύτηκε από Sarah Childs στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Πριν όμως αρχίσει να κυκλοφορεί αυτή η δημοσίευση είχα ήδη διαβάσει από φίλο και παλιό συγκάτοικο, Βρετανό Πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος σε μη δημόσια ανάρτηση έγραφε ότι κατά την λεγόμενη ως «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» είχε ο ίδιος πέσει θύμα φραστικών επιθέσεων τρεις φορές.
Πίσω στα δικά μας, η καραμέλα ότι το Brexit είναι μια νίκη κατά του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζεται. Για ό,τι έχει ακολούθησε της ανακοίνωσης υπάρχει και μια θεωρία συνωμοσίας. Με τόσα που διάβασα, με πήραν πιτσιλιές από τον ψεκασμό και άρχισα να βγάζω και δικές μου θεωρίες:
https://twitter.com/ChrisMaGR/status/747015637961084932
Το τι θα ακολουθήσει είναι άγνωστο. Η Βρετανία για να αποχωρήσει πρέπει να το αιτηθεί η ίδια. Κανείς δεν μπορεί να τη διώξει, οπότε τα τελεσίγραφα από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μου φαίνονται κενά περιεχομένου. Η Βρετανία από την πλευρά της το έχει γυρίσει στις αοριστίες. Θέλουν λέει σχέση με την Ευρώπη αλλά χωρίς να κυβερνώνται από τις Βρυξέλλες. Γιατί οι Βρετανοί ήταν οι πρωτεργάτες του «δεν θέλουμε, η Ευρώπη μας αναγκάζει» κάθε φορά που έπαιρναν ένα επώδυνο μέτρο. Συν το ότι τους ενοχλούσε που εξαιτίας της ΕΕ είναι υποχρεωμένοι να σέβονται κάποιους στοιχειώδεις κανόνες για το περιβάλλον, το εμπόριο και τα εργασιακά. Τόσα χρόνια απειλούσαν με αποχώρηση. Ιδού η Ρόδος. Και φυσικά δεν ξεχνώ τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν οι Βρετανοί το 2003 με το Ιράκ, με τις συνέπειες που υφίσταται σήμερα όλη η Ευρώπη.
Πάντως το αγαπημένο Μπρίστολ συνεχίζει να μη με απογοητεύει. Από την εποχή ακόμα που ζούσα εκεί, η πόλη μου φαίνονταν διαφορετική:

Spotted on Gloucester Road ❤️

Δημοσιεύτηκε από Best of Bristol στις Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Το δημοψήφισμα έδωσε τη ευκαιρία και σε πολλούς εδώ, ανάμεσά τους και κάποιοι που δηλώνουν «προοδευτικοί», να βγάλουν το φαρμάκι τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν λέει ότι η ΕΕ είναι τέλεια. Το αντίθετο. Ας αναλογιστούμε όμως πόσο έχει ωφεληθεί η χώρα μας και η Ευρώπη ολόκληρη από το οικοδόμημα αυτό. Αντί να προσπαθήσουμε να το γκρεμίσουμε, ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο δυνατό.
LondonBR
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το #Brexit, Νηφάλια at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta