Ο Άνθρωπος Που Γνώριζε Πολλά: Αγωνία, Κωμικές Καταστάσεις Και Ένα Αξέχαστο Τραγούδι

7 Ιουνίου, 2016 § 0 comments

Μια οικογένεια Αμερικανών, ο Μπεν, η Τζο και ο μικρός γιος τους ο Χανκ, ταξιδεύει για διακοπές στο Μαρόκο. Όταν φτάσουν στο Μαρακές θα γνωρίσουν τον Λουί Μπερνάρ, έναν μυστηριώδη Γάλλο, και τους Ντρέιτον, ένα πολύ φιλικό ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία. Η δολοφονία του Μπερνάρ περιπλέκει πολύ τα πράγματα για όλους. Τι προλαβαίνει να πει το θύμα στον Μπεν λίγο πριν πεθάνει; Τι ζητούν οι Ντρέιτον από τον Μπεν και τη Τζο; Και πώς η παλαιότερη καριέρα της Τζο θα βοηθήσει την οικογένεια να ξεμπλέξει;


Η ταινία Ο Άνθρωπος Που Γνώριζε Πολλά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στη φιλμογραφία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Είναι η μόνη ταινία που γύρισε δύο φορές, η πρώτη κατά τη “Βρετανική” του περίοδο, και η δεύτερη το 1956, όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του. Η ταινία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στις ταινίες του σκηνοθέτη: Έχει δύο απλούς ανθρώπους να μπλέκουν σε κάτι μεγαλύτερο από αυτούς. Έχει τις διωκτικές αρχές να μην κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους. Έχει αγωνία. Έχει μεγάλους σταρ στους κεντρικούς ρόλους. Και, παρόλο το σοβαρό της θέμα, έχει τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ.
Ο Τζέιμς Στιούαρτ συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον σκηνοθέτη, από τις τέσσερις που συνεργάστηκαν συνολικά. Ένα επαναλαμβανόμενο αστείο στην ταινία είναι το ύψος του ηθοποιού, το οποίο τον κάνει να φαίνεται αδέξιος. Στο πλευρό του είναι η Ντόρις Ντέι, μια πολύ αγαπητή ηθοποιός την εποχή εκείνη. Το ταλέντο της στο τραγούδι δίνει την ευκαιρία στην Ντέι να ερμηνεύσει το Que Sera, Sera, ένα τραγούδι που έχει γίνει θρύλος ανεξάρτητα από την ταινία.
Την ταινία την ξαναείδα πρόσφατα. Αυτή τη φορά είχα παρέα την κόρη μου, η οποία είναι πλέον σε μια ηλικία που δεν θέλει να βλέπει μόνο “παιδικές” ταινίες. Από την άλλη κι εγώ θέλω σιγά σιγά να μοιραστώ με τα παιδιά μου την αγάπη μου για κάποιες κλασσικές ταινίες. Επέλεξα αυτή την ταινία γιατί δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτική και έχει ελάχιστη βία. Αυτό την έκανε ιδανική για μια εισαγωγή στις ταινίες του Χίτσκοκ. Προς μεγάλη μου ικανοποίηση την ταινία την είδε με ενδιαφέρον και της άρεσε.
TheManWhoKnewTooMuch1956
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο Άνθρωπος Που Γνώριζε Πολλά: Αγωνία, Κωμικές Καταστάσεις Και Ένα Αξέχαστο Τραγούδι at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta