Once Upon A Time: Η Αρχή Και Το Τέλος Της Μαγείας

Ιούλιος 19th, 2016 § 0 comments

Οι κάτοικοι του Στόριμπρουκ αναζητούν την Έμα που έχει εξαφανιστεί και τον Μάγο που μπορεί να τους βοηθήσει. Η αναζήτηση τους οδηγεί στο Κάμελοτ, όπου συναντούν τον Βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Ο κίνδυνος όμως έρχεται γρήγορα, και όχι από εκεί που νομίζουν. Τι έχει απογίνει ο Μέρλιν; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Έμα για να προστατέψει αυτούς που αγαπά; Και ποιοι δικαιούνται μια ευκαιρία να διορθώσουν ό,τι κακό έχουν κάνει;
Προσοχή: Ακολουθούν spoilers!

OUAT_S05
Το Once Upon A Time έχει φτάσει αισίως στην έκτη σεζόν. Παρά τις αδυναμίες της η σειρά συνεχίζει να μου αρέσει και δεν είμαι ο μόνος. Τουλάχιστον στην Αμερική η τηλεθέαση είναι αρκετά υψηλή ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η σειρά. Βέβαια δεν παραβλέπω ότι υπάρχουν πολλοί που την έχουν βαρεθεί ή την παρακολουθούν σαν ένοχη απόλαυση. Εγώ μπορεί να μην τη συγκαταλέγω πλέον στις αγαπημένες μου, συνεχίζει όμως να μου αρέσει. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι γενικά μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια, και ειδικά οι διασκευές τους από την Disney, οπότε μια σειρά με τόσες αναφορές στις κλασσικές ταινίες της Disney δεν γίνεται να μην μου προκαλεί τουλάχιστον την περιέργεια να τη δω.
Η πέμπτη σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες χωρίζονταν κι αυτή σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος είδαμε το Κάμελοτ, ενώ στο δεύτερο τον Κάτω Κόσμο. Για μια ακόμα φορά, όπως και με τον Πίτερ Παν, η ανατροπή ήταν στο ότι ένας ήρωας που θεωρούμε καλός αποδείχθηκε κακός. Ο «ήρωας» αυτός ήταν ο Βασιλιάς Αρθούρος, ο οποίος τελικά βρήκε το τέλος του στα χέρια του (κατά Disney) Άδη. Δεν ήταν όμως το μόνο που μας έδωσε την αίσθηση του deja vu. Στην πρεμιέρα της σεζόν είδαμε για μια ακόμα φορά την ενεργοποίηση της Κατάρας και τους ήρωές μας να μην θυμούνται τίποτα από όσα συνέβησαν στο Κάμελοτ. Και στο τέλος της σεζόν είδαμε πάλι τη Ρετζίνα να μένει μπουκάλα.
Αυτό όμως που με κάνει να επιστρέφω στη σειρά είναι το ότι πάντα βρίσκουν τρόπους να ενσωματώνουν καινούριους ήρωες από διάφορες ιστορίες. Όταν η Βάιολετ αποκάλυψε στον Χένρι ότι ο πατέρας της είναι από το Κονέκτικατ άρχισα να γελάω, αφού το αντίστοιχο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν είναι μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες. Και περιμένω να δω στην επόμενη σεζόν ποιοι θα είναι οι νεοφερμένοι στο Στόριμπρουκ. Ήδη υποψιάζομαι τους Τρεις Σωματοφύλακες αλλά και τον Κουασιμόδο και την Εσμεράλντα, και σίγουρα πολλούς ακόμα.
Στην πέμπτη σεζόν είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε πολλούς αγαπητούς χαρακτήρες που είχαν σκοτωθεί σε περασμένες σεζόν. Και κάποιους από αυτούς, όπως η Κόρα, να εξιλεώνονται για τα προηγούμενα που είχαν πράξει. Η τελευταία πράξη της Κόρα ήταν να συμφιλιώσει μεταξύ τους τις δύο κόρες της. Το φινάλε της σεζόν ήταν μάλλον άνισο. Η ιστορία με τον Χάιντ είχε ενδιαφέρον, αλλά η ιστορία με τον Χένρι δεν με έπεισε καθόλου. Ειδικά η σκηνή στο συντριβάνι μου θύμισε κάλεσμα στο Facebook για like για να θεραπευτεί κάποιο παιδάκι. Οι δημιουργοί όμως έδωσαν μια λύση με το θέμα της Ρετζίνα ώστε να έχουμε τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη: Από τη μια έχουμε την αντιηρωίδα Ρετσίνα και από την άλλη την Κακιά Βασίλισσα. Ελπίζω να μην ενωθούν σύντομα.
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Once Upon A Time: Η Αρχή Και Το Τέλος Της Μαγείας at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta