Outlander: Επιστροφή Στο Μέλλον

Ιούλιος 12th, 2016 § 0 comments

Από τη Σκωτία στη Γαλλία και πίσω στη Σκωτία, ο Τζέιμι και η Κλερ προσπαθούν να αποτρέψουν τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στην ήττα των Σκωτσέζων στη μάχη του Κάλοντεν. Στην προσπάθειά τους αυτή θα φτάσουν να συναναστρέφονται με βασιλείς και πρίγκιπες. Μαζί με τα γεγονότα που πρέπει η Κλερ να αποτρέψει, υπάρχουν και κάποια που θέλει οπωσδήποτε να συμβούν. Ποιες γνωριμίες θα καθορίσουν την παραμονή της Κλερ στο Παρίσι; Τι θα φέρει την Κλερ και τον Τζέιμι στα πρόθυρα της σύγκρουσης; Και τι θα συμβεί όταν η Κλερ επιστρέψει στο δικό της παρόν;
Προσοχή: Ακολουθούν spoilers!

https://youtu.be/g3VtNOjrqeQ
Με το που ξεκινάει η δεύτερη σεζόν του Outlander δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Η Κλερ επιστρέφει στο δικό της παρόν. Όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν οδηγούν στην επιστροφή της. Κι αυτό δεν είναι καλό για την Κλερ και τον Τζέιμι.
Σε αντίθεση με την πρώτη σεζόν, η δεύτερη δεν έκανε διάλειμμα κάπου στα μισά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χωρίζεται στα δύο. Το έβδομο επεισόδιο, ένα από τα πιο δυνατά επεισόδια της σειράς, είναι το τέλος της Παρισινής ιστορίας. Σε αυτά τα πρώτα επτά επεισόδια δίνεται η ευκαιρία στον σκηνογράφο και στον ενδυματολόγο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους με την πιστή παρουσίαση της εποχής. Όσο είναι στο Παρίσι, οι ήρωές μας συναντούν και συναναστρέφονται ιστορικά πρόσωπα και σε πολλά σημεία «επεμβαίνουν» στην ιστορία (με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εγκυμοσύνη της Λουίζ). Εκεί γνωρίζουμε και τον Λουδοβίκο ΙΕ’, έναν από τους χειρότερους βασιλείς της Γαλλικής ιστορίας, και τον Σκωτσέζο πρίγκηπα Κάρολο Στιούαρτ. Όταν ξαναδώ τη σειρά, θα μετρήσω πόσες φορές ο Στιούαρτ είπε «Mark Me». Στο όγδοο επεισόδιο επιστρέφουν στη Σκωτία και αρχίζει ουσιαστικά και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της Κλερ στη δεκαετία του ’40. Με την επιστροφή στη Σκωτία αλλάζουν και οι τίτλοι αρχής. Όλη η σεζόν είναι συναρπαστική. Σε πολλές σειρές υπάρχουν επεισόδια όπου θέλω να κοιτάζω το κινητό μου. Στο Outlander δεν συμβαίνει αυτό, ακόμα και σε επεισόδια όπου στην ουσία δεν συμβαίνει τίποτα.
Η πρώτη σεζόν ήταν όλη μέσα από τα μάτια της Κλερ. Στη δεύτερη σεζόν αυτό αλλάζει. Έτσι οι χαρακτήρες είναι πιο καλοσχηματισμένοι. Ο Τζέιμι δεν είναι πλέον ο πρίγκιπας του παραμυθιού όπως ήταν στην πρώτη σεζόν. Είναι ένας άνθρωπος πληγωμένος, που του έχει στερηθεί η δυνατότητα να εκδικηθεί τον Ράνταλ. Όσα συνέβησαν στην πρώτη σεζόν τον έχουν αλλάξει. Είναι πιο έτοιμος να πάρει αποφάσεις, και να πάρει πρωτοβουλίες. Μου άρεσε ο Τζέιμι της δεύτερης σεζόν.
Βέβαια η Κλερ δεν παύει να είναι το επίκεντρο της σεζόν. Και για μια ακόμη φορά καταφέρνει να σηκώσει το (έστω μικρότερο) βάρος της αφήγησης. Η Κατρίνα Μπαλφ αποδεικνύει το πόσο καλή ηθοποιός είναι. Ειδικά στο έβδομο επεισόδιο, όπου χάνει το παιδί που κυοφορούσε, η ερμηνεία της είναι σπαραχτική. Αλλά και στο τελευταίο επεισόδιο καταφέρνει με το πιο βαρύ παίξιμό της να πείσει ότι πράγματι είναι μια μεσήλικη γυναίκα, παρά την απουσία του απαραίτητου μακιγιάζ. Εκείνος που βλέπουμε ελάχιστα, είναι ο Τζακ Ράνταλ. Τουλάχιστον μας λύνεται η απορία πώς γίνεται ο μισητός Τζακ να έχει απόγονο τον τόσο συμπαθή Φρανκ. Η απουσία πάντως και των δύο Ράνταλ από το τελευταίο επεισόδιο ήταν μια έκπληξη για μένα. Περίμενα ότι τουλάχιστον ο Τζακ θα είχε κεντρικό ρόλο στο επεισόδιο.
Στο τελευταίο επεισόδιο συναντούμε και δύο νέους ήρωες, την Μπριάνα και τον Ρότζερ (αν και τον Ρότζερ τον είχαμε ξαναδεί σαν παιδί). Για μια ακόμη φορά οι δημιουργοί της σειράς έκαναν τις καλύτερες επιλογές στο κάστινγκ. Πέρα από το πόσο συμπαθείς είναι και οι δύο ηθοποιοί, η μεταξύ τους χημεία είναι ολοφάνερη. Με αυτούς τους δύο στο καστ, η σειρά έγινε ακόμα καλύτερη.
Το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν είναι σχεδόν από μόνο του ένας πιλότος για το τι θα ακολουθήσει στις επόμενες σεζόν. Δεν έδειξε όση δράση θα ήθελα από τα γεγονότα του 1946, και υπήρχαν στο σενάριο ορισμένες αντιφάσεις. Η τρίτη σεζόν, όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να μας δώσει πολλές απαντήσεις.
OutlanderViveLesFrasers
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Outlander: Επιστροφή Στο Μέλλον at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta